Burse pentru copiii merituoși din Motru

Peste 1000 de copii merituoși din Motru au primit bani din partea administrației locale pentru rezultatele pe care le-au obținut la învățătură. Administrația locală a acordat burse de merit, de studiu și sociale elevilor pentru anul școlar 2016-2017.

Delia Ionete, absolventă de liceu din Motru, a beneficiat de o bursă de performanță, pentru media de 10 de la examenul de bacalaureat, dar și pentru că a avut media maximă în toți anii de școală. Circa 300 mii lei a alocat primăria Motru, din bugetul local, pentru acordarea acestor recompense elevilor sârguincioși din municipiu. ”Anul trecut am inițiat un proiect de hotărâre și am dat și o hotărâre în acest sens prin care să dăm burse elevilor pentru anul școlar 2016-2017. Am reușit să fac și prevedere bugetară, să strâng și bani, și am virat banii școlilor”, a explicat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Sumele au fost alocate în funcție de solicitările transmise de unitățile școlare. La unele unități au fost probleme cu listele. ”Unele școli interpretează greșit hotărârea sau legea. Au acordat burse unor elevi care nu meritau sau nu intrau în perioada pentru care s-a dat hotărârea. Este vorba de Școala nr.1. Și atunci au început să ceară banii înapoi. Au dat și mai înainte de anii 2016-2017. Am aflat de dimineață că erau niște părinți nemulțumiți. Eu am dat conform solicitărilor venite de la școli”, a explicat primarul din Motru.

În total, au fost acordate 853 de bruse de merit, 375 burse de studiu și alte 68 burse de ajutor social. La Motru, nu au mai fost acordate astfel de recompense din anul școlar 2013-2014.

Vizualizări: 2,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: