Peste 50 de mii de porci sacrificați în Gorj

50.000 de porci vor fi sacrificați, în acest an, de Crăciun, în județul Gorj. Acestea sunt calculele pe care le-au făcut medicii veterinari care au și stabilit prețurile pentru ca toată carnea să fie testată înainte de a ajunge pe masa de sărbători.

La fel ca anul trecut, peste 50.000 de porci vor ajunge pe mesele gorjenilor de Crăciun. Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitare Veterinare Gorj, a explicat că au început deja sacrificările. „După calculele noastre, am zis că peste 50.000 de porci la nivelul întregului județ. Suntem în plină campanie de controale. Am început de sâmbătă, campania de examinare a cărnii de porc. Deja au început sacrificările de porci. Suntem pregătiți. Toate circumscripțiile așteaptă proprietarii să vină cu probele spre analiză. La Târgu Jiu avem două circumscripții, în Piața Mare și în Piața Mică, mai avem la Novaci, Rovinari, Motru și în comunele județului, unde medicii concesionari sunt prezenți”, a declarat Călescu.

Pentru a afla dacă nu cumva carnea de porc este infectată cu trichineloză, gorjenii trebuie să scoată din buzunar până la 15 lei pentru fiecare porc. „În cele două piețe din Târgu Jiu și în Novaci, Rovinari, Motru, costă 9 lei proba, iar la circumscripțiile de concesionare, medicii veterinari lucrează în mediul privat. Acolo, taxa este de la 10 lei în sus, 10-15 lei, nu mai mult”, a mai transmis Călescu.

Prețul kilogramului de carne la porcii în viu în județul Gorj este de 8-9 lei.

Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: