Amenzi pentru şoferi în format electronic

Şoferii vor primi procesele verbale cu amenzi şi în format electronic. Poliţia Rutieră cumpără peste 3.500 de tablete pentru verificarea datelor despre conducătorii auto pe sisteme mobile. Tabletele vor fi conectate la baza de date naţională, pentru că sunt întârzieri de câteva zile de la data aplicării amenzii până când informaţia se introduce efectiv în sistem, a explicat, pentru Radio România Actualităţi, chestorul Florentin Brăcea, directorul Poliţiei Rutiere din România.

„În prezent, odată cu întocmirea unui proces verbal, el se duce către baza de date, poate dura două, trei, cinci zile, urmând ca acolo să se implementeze în sistemul informatic. Ce ne dorim cu aceste sisteme? Vom face online, în timp real, un sistem integral, dar trebuie doar să venim şi cu aceste device-uri, să le cuplăm la sistem. Procesul de constatare a contravenţiei va pleca electronic către sistemul naţional de evidenţă, dar, în paralel, se clarifică cu semnătura electronică şi cu toate celelalte aspecte. La faţa locului se va printa şi un proces verbal, care va fi înmânat cetăţeanului”, a spus chestorul Brăcea.

Aproximativ 90% dintre contestaţiile depuse de şoferi sunt pentru amenzi cu reţinerea permisului de circulaţie, pentru că plângerea depusă suspendă executarea sancţiunii până la o decizie definitivă a instanţei. (A.A.)

Vizualizări: 1,602

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: