Busturile soților Tătărescu, date jos și de pe noile socluri

Ministrul Culturii trimite, în Gorj, Corpul de Control în urma scandalului cu statuile soților Tătărescu. Busturile au fost mutate în localitatea Vladimir, chiar în curtea Casei Memoriale Tudor Vladimirescu, dar ar putea fi luate și de acolo dacă se va stabili că nu au fost amplasate legal.

Daniel Breaz, ministrul Culturii, a explicat, la Târgu Jiu, că a primit mai multe reclamații în cazul celor două busturi mutate din municipiu la marginea județului. Așa a decis să trimită, în Gorj, Corpul de Control, și să verifice documentațiile care au stat la baza acestei mutări. Controlorii ministeriali vor ajunge la Târgu Jiu la mijlocul lunii viitoare.

“Am semnat un ordin al Corpului de Control. În 15 - 17 aprilie, va fi aici. În urma unor adrese primite la Minister, am decis să trimit Corpul de Control. Va analiza, va întocmi un raport. Aceste adrese le-am direcționat către un secretar de stat care mi-a propus această soluție, cu trimiterea Corpului de Control. Vom avea un răspuns și, în urma acestui răspuns, vă voi putea comunica cu exactitate ce au găsit sau ce putem să facem. Nu vreau să vorbim de anumite ipoteze”, a transmis ministrul Culturii, prezent la Târgu Jiu.

Cele două busturi au fost mutate la Vladimir, luna trecută, după ce Ministerul Culturii a transmis că nu corespund estetic cu personalitățile istorice și nu au aviz de amplasare în spațiul public. Mai concret, bustul Arethiei Tătărescu ar fi fost prea generos. Cu toate acestea, Muzeul Județean Gorj a obținut documente cu ajutorul cărora să mute statuile, tot în spațiul public, la Vladimir, unde ajung cel mult o mie de turiști pe an. (A.A.)

Vizualizări: 1,057

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: