Pintea acuză DSP că a tolerat situația din spital

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a comentat miercuri la Târgu Jiu o fotografie realizată în secția Psihiatrie a Spitalului Județean, cu femei care stăteau în pat cu bărbaţii, din cauza aglomerației.

Pintea acuză Direcția de Sănătate Publică de faptul că a trecut cu vederea tot felul de situații. “Legislaţia spune că aceşti pacienţi se cohortează pe sexe, la copii pe vârste. Direcţia pentru Sănătate Publică ar fi trebuit instant să intervină. Direcţiile de Sănătate Publică au foarte multe atribuţii. În general, n-au fost încurajaţi să-şi facă datoria. E foarte simplu! Sunt din Târgu Jiu, eu sunt director DSP, sunt prietenă cu medicii din spital, sunt prietenă cu managerul, că am şi eu familie şi aşa. Trec cu vederea. Uitaţi unde am ajuns că s-a trecut cu vederea”, a comentat Sorina Pintea, la Târgu Jiu, după ce i-a fost solicitat un punct de vedere privind situaţia revoltătoare care a avut loc la spitalul din municipiu.

Direcţia pentru Sănătate Publică Gorj ar fi trebuit să intervină, susţine Pintea. În plus, ar fi fost soluţii pentru ca bolnavii să nu stea în acelaşi pat şi nici măcar în acelaşi salon: “DSP trebuie să verifice separarea pacienţilor. Dacă nu există locuri, atunci, pe aceeaşi patologie, puteau fi puşi pacienţii la Interne, femeile la Ginecologie pentru că îţi permite legea. Şi, mă scuzaţi, la un grad de ocupare de 50%, nu cred că nu erau locuri. Puteau fi puşi pe secţii de factură medicală”. (A.A.)

Vizualizări: 2,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: