BÂLTENI: Trei familii sărace, ajutate de primărie să-şi repare casele

Trei familii din comuna Bâlteni urmează să primească sprijin de la primărie să-și construiască o locuință, pentru că altfel riscă să rămână sub cerul liber. Primarul a propus consilierilor locali să ajute aceste familii cu materiale de construcții, iar aleșii locali au fost de acord. De ajutorul autorităților beneficiază o familie din satul Moi, a cărei casă a fost mistuită de flăcări, și două familii din satul Cocoreni ale căror locuințe sunt distruse din cauza unei alunecări de teren și respectiv din cauza vechimii.

Trei familii  din comuna Bâlteni, greu încercate de soartă, se roagă să nu vină frigul și ploile, pentru că locuințele lor stau să cadă. Aceștia au cerut ajutor disperat autorităților locale, pentru că riscă să-i prindă iarna sub cerul liber. Primarul comunei Bâlteni a prezentat cele trei cazuri consilierilor locali și împreună au stabilit să vină în sprijinul cetățenilor aflați în dificultate cu materiale de construcții,  să-și poată face un acoperiș deasupra capului până la iarnă. „Avem trei cazuri mai deosebite în comună, pe care le-am ajutat cu materiale de construcții să-și facă două camere în care să locuiască. Este vorba de o familie a cărei locuință a fost afectată de alunecările de teren, la o altă familie i s-a dărâmat acoperișul din cauză că era vechi și casa este degradată, iar la o familie din satul Moi i-a ars locuința”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul comunei Bâlteni.

Așteptă materialele de construcții să se apuce de casă

Ion Deliu este unul dintre proprietarii a cărui locuință stă să se dărâme. Casa acestuia a fost afectată de alunecările de teren și nu are unde să se mute sau să-și construiască altceva, pentru că trăiește din ajutorul social și din banii pe care-i primește muncind cu ziua. Dacă nu ar fi primit ajutorul de la primărie, bărbatul ar fi petrecut iarna sub cerul liber, pentru că la prima ninsoare casa ar fi cedat. Acesta așteaptă acum materialele de construcții să se apuce de treabă și până vine iarna să se mute în casă nouă.  „Am făcute eforturi să cumpăr casa asta pentru că eu nu am serviciu, primesc ajutor social și muncesc prin sat cu ziua. S-au crăpat pereții pentru că a alunecat terenul. Mi-a adus domnul primar aici niște pământ ca să se mai consolideze terenul și mă ajută și cu materiale de construcții, ca să îmi fac și eu o cameră unde să stau. Casa asta de s-a crăpat are două camere și am încercat eu să le mai repar, dar nu am avut cum. Dacă primesc materialele încerc să termin camera până la iarnă”, a declarat Ion Deliu.

Opt persoane riscau să rămână pe drumuri

O altă familie din satul Cocoreni compusă din opt membri ar fi rămas sub cerul liber pentru că locuința a cedat din cauza vechimii și a ploilor. Acoperișul este distrus, iar tavanul a început să cadă. În cele două camere ale casei stau opt suflete, printre care și patru copii minori. Mariana Burtea stă cu frica-n sân că vine iarna și-i va prinde fără un acoperiș deasupra capului.  „Din cauza ploilor și a vechimii ni s-a dărâmat casa. A  căzut acoperișul, tavanul e lăsat în jos și am pus niște pături  ca să nu iasă căldura. Ne e teamă că vine iarna și nu avem cum să facem iarna aici. Suntem 8 suflete la masă și stăm în două camere. Ne-a promis domnul primar că ne dă materiale de construcții să facem aici o cameră două”, povestește Burtea Mariana.

Vizualizări: 435

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: