Cabanierii din Rânca, surprinşi de autorităţi

Nu vor mai fi probleme cu apa la Rânca, în această iarnă. Asigurările vin de la cabanierii care au rămas surprinşi să vadă că autorităţile au început să ia măsuri şi au reparat bazinele care erau sparte şi din cauza cărora jumătate din staţiune rămânea fără apă de sărbători.

De ani de zile, chiar în preajma sărbătorilor, sute de cabane din Rânca rămâneau fără apă. Consumul era prea mare să poată fi suportat, iar multe bazine pierdeau apă pentru că erau sparte. Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca, anunţă că Primăria Baia de Fier a făcut câteva lucrări care ar trebui să rezolve această problemă în iarna care se apropie.

„Primarii au înţeles să rezolve problemele din Rânca. S-au reparat cele trei bazine sparte din cele patru. S-au refăcut, s-a dat cu spumă, s-au izolat pentru iarnă. E un lucru foarte important, pentru că erau sparte de câţiva ani şi tot timpul, iarna, rămâneam fără apă. Au fost schimbate şi sitele şi s-au făcut decolmatări la izvoare”, a transmis Constantin Pănescu.

Şi în locul beţelor înfipte în gurile de canal au apărut capace din beton, aşa cum era normal. „De trei ani de zile, în Rânca, s-a stat cu nişte pari în gurile de canalizare. Acum, s-au făcut mai bune, mai calitativ. S-au pus capace de beton mai bune. Ce-o mai fi peste iarnă, vom vedea, dar s-au mai mişcat unele lucruri. Primăria Baia de Fier s-a ocupat de acest lucru”, a mai explicat Pănescu.

Vizualizări: 514

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: