A băut 29 de zile, apoi a sculptat. Audit la Centrul „Brâncuşi”

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a anunţat că va cere un audit la Centrul „Brâncuşi”. Romanescu vrea să afle cum sunt cheltuiţi banii alocaţi pentru tabăra de sculptură şi pentru alte manifestări culturale.

Tabăra de sculptură din Târgu Jiu a îmbogăţit oraşul în ultimii zece ani cu circa o sută de lucrări. Unele plăcute vederii, altele interesante sau surprinzătoare, dar nu puţine le-ai cataloga drept bolovani. Primarul din Târgu Jiu a povestit la Gorj TV cum într-una din ediţiile din anii trecuţi, un sculptor s-a odihnit 29 de zile, iar în a 30-a, când lucrarea trebuia să fie gata, a trasat trei dungi pe piatră şi şi-a luat banii. „Acum câţiva ani, la o tabără de sculptură, unul dintre participanţi s-a bucurat timp de 29 de zile de privilegiile pe care le-a oferit Gorjul. 29 de zile. În ceea de-a 30-a zi trebuia să îşi expună proiectul, avea piatra acolo adusă, dar nu realizase nimic. În ultima zi, tras puţin de mânecă de cei care erau acolo, şi-a adus aminte că trebuie să facă o lucrare. A luat o daltă şi un ciocan, a făcut trei inserţii pe acea piatră şi a chemat pe cineva să îi aducă nişte vopsea folosită pentru stâlpii Transloc. A tras trei dungi roşii şi a doua zi şi-a expus opera. Cum facem diferenţa dintre opere realizate cu adevărat şi astfel de lucrări făcute în trei-patru ore?”, a povestit Romanescu la Gorj TV.

Ce nu a spus primarul este că artistul a stat beat 29 de zile, înainte de a crea aşa zisa operă. Şi mai amuzant este faptul că, atunci când a fost amplasată, cei care s-au ocupat de asta au pus bolovanul cu dungile în jos, pentru că nu şi-au dat seama că în asta constă opera de artă.

Primarul a spus că nu poate el comenta calitatea artistică a operelor, dar cu privire la modul în care sunt cheltuiţi banii sunt oameni în primărie care pot să se pronunţe. „Eu am un singur instrument, auditul Primăriei Târgu Jiu. Voi face un audit la Centrul Brâncuşi pe aceste sume care au fost cheltuite măcar în perioada mandatului meu. Vreau să văd şi eu câţi bani se duc pe cazări, pe mese, pe alte şi alte servicii”, a spus Marcel Romanescu.

Acesta a fost nemulţumit şi de manifestările dedicate celor 80 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu, susţinând că în fiecare an vin aceiaşi oameni care spun aceleaşi lucruri.

Vizualizări: 2,418

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: