Cabanierii, foc și pară după închiderea Transalpinei: Trebuie să trimitem angajații acasă

Prima zăpadă a închis cel mai înalt drum din România. Mai devreme decât se anunțase inițial și mai devreme decât se așteptau cabanierii. Aceștia se plâng acum că mulți turiști au început să anuleze rezervările făcute deja la munte din cauza faptului că Transalpina a fost închisă. Proprietarii pensiunilor din Rânca susțin că șoseaua mai putea rămâne deschisă măcar câteva zile mai ales că nu a mai nins de duminică.

Transalpina a fost închisă definitiv până la finalul lunii iunie, anul viitor. Cel puțin aceasta este estimarea celor care au făcut anunțul. Închiderea șoselei i-a dezamăgit pe cabanierii din Rânca. Se așteptau să se mai bucure de turiști măcar câteva zile.

Mulți turiști au anunțat deja că vor anula rezervările pentru weekendul viitor după închiderea Transalpinei. Acum cabanierii își fac calcule și riscă să ajungă să trimită, din nou, angajații în șomaj până când va veni iarna de-a dreptul în zona montană. „Pe capul nostru, nu era destul pandemia, mai apar și aceste instituții care închid drumul după bunul plac. Pentru câțiva fulgi și o temperatură de minus 4 grade, nu poți să închizi un drum în loc să dai cu 2-300 de kilograme de nisip pe care îl au în Rânca. Trebuie să trimitem noi acum acasă sute de angajați fiecare locație în parte. Nu putem să-i ținem încă o lună jumătate până vine decembrie. Eu am 12 angajați. Cum îi trimit acasă? Și cu ce? Turiștii vin aici să vadă Transalpina pe timpul verii”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Și la celebra stână de pe Transalpina s-a simțit dezamăgirea.  „Mă așteptam să facă cei autorizați un efort și să îngrijească drumul duminică și turiștii aveau ce vedea. Pentru turismul românesc, era ceva frumos. Asfaltul este negru, nu este absolut niciun pericol. Turiștii puteau urca fără probleme. Nici nu a mai nins acum. Meteorologii au spus că după asta se va îmbunătăți vremea. Noi speram să ne mai bucurăm de vremea de aici. Deja am strâns totul de la stână. Mereu plecăm cu inima frântă de la stână”, a spus și Mărioara Babu, de la Stâna Ștefanu.

Vizualizări: 2,165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: