Cadrele medicale nu mai pot demisiona. Iohannis: Termenul de preaviz se suspendă

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, prelungirea stării de urgenţă cu încă 30 de zile, precizând că pericolul nu a trecut, iar o relaxare a restricţiilor, cum cer ”cu inconştienţă” unii politicieni, ar duce la o creştere vertiginoasă a cazurilor.

Conform preşedintelui, decretul de prelungire a stării de urgenţă menţionează explicit şi posibilitatea ca pe durata stării de urgenţă managementul unităţilor sanitare publice să fie asigurat de personalul detaşat de la spitale militare. 

Conform decretului, pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu se va putea lua măsura demiterii în cazul autorităţilor care nu îşi fac treaba

Termenele de preaviz în cazul personalului din unităţi sanitare se suspendă pentru întreaga durată a stării de urgenţă, a mai anunțat Iohannis.

Este interzisă suspendarea centrelor rezidenţiale pentru persoanele vârtsnice şi pentru alte categorii vulnerabile, publice sau private.

Pentru durata stării de urgenţă se pot plafona preţurile la medicamente, la alimentele de strictă necesitate şi la utilităţi şi carburanţi.

Iohannis le-a cerut românilor să stea acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital, pentru a ne putea recăpăta viaţa cât mai repede, avertizând că altfel vom avea un număr de cazuri şi de decese foarte mare.

Vizualizări: 4,755

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: