Câini uciși la vânătoare

O femeie din comuna Baia de Fier a alertat ieri poliția cu privire la faptul că un localnic i-ar fi împușcat doi câini.

În urma efectuării de cercetări la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat, de 69 de ani, din comuna Baia de Fier, membru vânător al Asociației de Vânătoare Gorun, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată pe fondul cinegetic 12 Gilort, ar fi împușcat, în intravilanul localității Cernădia, cu arma de vânătoare, deținută legal, doi câini hoinari.

Prevederile legale în vigoare permit împușcarea, fără restricții, a câinilor hoinari, doar dacă aceștia sunt găsiți pe suprafețele fondurilor de vânătoare.    

În cauză a fost  întocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală sau interzisă, fără drept și uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor.  

Arma letală de vânătoare, împreună cu două tuburi de cartușe, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a se dispune cu privire la măsura anulării dreptului de deținere, port și folosire al armelor și munițiilor față de bărbatul cercetat în stare de libertate. 

Vizualizări: 1,905

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: