Câinii din Rânca n-au mai fost sterilizați. „Au venit cu o zi mai devreme”

Câinii fără stăpân din Rânca n-au mai fost sterilizați. Deși se anunța o amplă campanie în acest sens, planurile au fost date peste cap și stațiunea a fost eliminată din lista destinațiilor asociației care anunțase acțiunea. Zeci de câini maidanezi din Rânca urmau să fie sterilizați gratuit.

„Datorită nerespectarii angajamentelor asumate anterior de către persoanele din zonă, organizatorii Hope Tour au decis schimbarea locației (la 20 km de Rânca)! Noi, ca și colaboratori, am respectat decizia acestora”, a fost anunțul celor care au transmis inițial că vor participa la acțiunea de sterilizări gratuite în stațiunea Rânca.

Acțiunea era programată pentru finalul lunii iulie și ar fi urmat ca toți câinii maidanezi din Rânca să fie prinși și sterilizați. Acest lucru nu s-a mai întâmplat spre revolta cabanierilor mai ales după ce și-au anunțat implicarea și cele două primării din Novaci și Baia de Fier. „Aceasta asociație nu este serioasă. Adică a venit cu o zi mai devreme și dorea să vadă toți câinii adunați, prinși la un loc! Cred că sunteți de acord că în Ranca nu avem padoc, ci o construcție la roșu căreia i-am pus uși și cartoane pe jos! Dar, tot nu e bine! Nu am înțeles ce tot doresc, deoarece anul trecut nu au avut aceste pretenții absurde, iar acum, când s-au implicat și cele două primării pentru care le mulțumim, nu s-a mai făcut nimic”, a reacționat Constantin Pănescu, șeful unei asociații a cabanierilor.

Nici anul trecut nu a avut succes această acțiune. Atunci voluntarii au fost nevoiți să se întoarcă acasă pentru că nu i-a ajutat nimeni să prindă câinii din stațiune, așa că nici nu au sterilizat vreun maidanez.

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: