Panouri cu Dincă Schileru pe marginea drumului

Imagine inedită pentru cei care tranzitează localitatea Bîlteni. Autoritățile au montat panouri care îl înfățișează pe Dincă Schileru, deputatul țăranilor români și personalitatea cu care se mândresc cel mai mult localnicii din Bîlteni. Atât la intrarea, cât și la ieșirea din localitate, te întâmpină fotografia lui Dincă Schileru.

În acest an, s-au împlinit 100 de ani de la moartea lui Dincă Schileru, iar autoritățile au vrut să marcheze acest moment. A fost dezvelit un bust dedicat deputatului care mergea în straie populare în Parlament. Bustul a fost dezvelit la liceul din localitate.

Comuna Bîlteni l-a „adoptat” pe Dincă Schileru imediat după ce acesta s-a căsătorit acolo. El a făcut prima încercare de a scoate petrol în Oltenia, fiind deschizător de drumuri în minerit, descoperind în Schela, comuna sa natală, singurul zăcământ de antracit din România, care, în prezent, se află în conservare. În acest an, autoritățile au vrut să-l comemoreze într-un mod mai inedit și să-i facă pe tinerii din comună curioși să descopere istoria.

Vizualizări: 2,713

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: