Calcule și strategii în PNL Gorj. Cine ar putea să-i ia locul lui Vîlceanu?

Strategii în PNL Gorj după demisia lui Dan Vîlceanu din funcția de secretar general al organizației centrale. În timp ce unii liberali au declarat public că sunt nemulțumiți de prestația deputatului la București și ar vrea alegeri în structura liberală din Gorj, alții cred că Vîlceanu nici nu va reveni în fruntea PNL Gorj.

Prefectul Marcel Iacobescu a vorbit, la Radio Infinit, despre decizia lui Dan Vîlceanu: “Noi știm că n-o să stăm toată viața într-o funcție. Era normală decizia domnului Dan Vîlceanu să-și prezinte demisia. Mi se pare un gest de onoare. Mai departe, e simplu. Este clar că la momentul acesta, având în vedere contextul și național, și internațional, este probabil cea mai bună alegere care poate fi făcută, domnul Ciucă. Vom avea un președinte de partid care este și premier”.

Vîlceanu s-a suspendat din funcția de președinte al PNL Gorj când a fost numit secretar general în organizația centrală și a delegat atribuțiile primarului din Novaci, Dumitru Leuștean.

Mai departe, Iacobescu a comentat diverse scenarii. A exclus, din start, varianta ca Gheorghe Pecingină să poată prelua conducerea PNL Gorj, catalogându-l ca „o persoană controversată”.

Despre Marcel Romanescu, la cârma PNL Gorj, Iacobescu a spus: “E posibil orice. Depinde dacă va fi nominalizat”.

Dacă noul lider al PNL ar cere însă alegeri în Gorj, Iacobescu susține că această decizie ar putea fi văzută drept o răzbunare pe Dan Vîlceanu. “Ar putea fi văzută și ca o răzbunare dacă s-ar întâmpla asta și ar decide conducerea centrală să revigoreze organizația. Noi, cei din organizație, nu suntem vinovați cu nimic”, a mai punctat Iacobescu.

23 de liberali din Gorj vor merge la București, la congresul PNL, în care se va decide noul lider al partidului. Interimar este Gheorghe Flutur, după demisia lui Florin Cîțu. Nicolae Ciucă, premierul României, nu a spus clar dacă va candida, însă toate vocile îi dau candidatura drept sigură 100%.

Vizualizări: 2,001

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: