Iordache: Este un sprijin pentru producerea de energie românească

Senatul României a votat astăzi ordonanța de urgență prin care Complexul Energetic Oltenia a primit ajutor pentru plata certificatelor de carbon.

“Aprobarea acestei ordonanțe, care sprijină Complexul Energetic Oltenia, reprezintă de fapt un sprijin pentru producerea de energie românească”, a spus de la tribuna Senatului Ion Iordache, președinte Forța Dreptei Gorj.

Potrivit senatorului Iordache, Complexului Energetic Oltenia nu este în dificultate din cauza managementului, ci a poverii certificatelor de carbon, care reprezintă jumătate din cifra de afaceri a companiei energetice. “Compania are nevoie de această ordonanță, sistemul energetic național are nevoie de această ordonanță”, a mai spus Iordache.

Guvernul a aprobat în martie o ordonanță de urgență care salvează practic de la faliment Complexul Energetic Oltenia. Executivul a formalizat astfel o decizie de ajutor de stat care a fost aprobată de Comisia Europeană în data de 26 ianuarie 2022, un ajutor de stat total de peste 2,6 miliarde de euro în perioada 2021-2025.

Vizualizări: 2,775

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: