Primar: Tot alaiul de la PNL a venit în campanie la culă. S-au filmat, s-au pozat, s-au postat pe facebook, au promis și au plecat

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, la conducerea căruia încă se află Dan Vâlceanu, a lansat un program pentru investiții în turism și cultură. Ministrul a făcut un apel la autoritățile locale să depună documentația necesară pentru a obține finanțare prin PNRR. La nivelul județului Gorj, mai multe cule aflate în paragină ar putea fi salvate, numai că primarii se plâng de faptul că Dan Vâlceanu nu i-a sprijinit în nicun fel și au decis să salveze aceste obiective pe cont propriu, deși aveau mari așteptări de la acesta.

Primarul din comuna gorjeană Slivilești se numără printre primarii nemulțumiți, care au avut mari așteptări de la Dan Vâlceanu.

Sorin Bucurescu spera să primească sprijin pentru salvarea culei din satul Șiacu. ”Nu am făcut nici un proiect prin ministerul domnului Dan Vâlceanu, pentru că nu avea rost. Am vorbit cu domnul președinte Cosmin Popescu și mi-a promis ferm că o să refacem această culă cu bani de la Consiliul Județean. Domnul Vâlceanu știa foarte bine această culă, cum știa și faptul că se numără printre puținele care mai sunt în picioare și care pot fi reabilitate. Au venit toți de la PNL în campanie aici la Slivilești, cu tot alaiul s-au pozat, s-au filmat lângă culă, s-au pus pe facebook, au promis și au plecat. Numai eu știu cât m-am zbătut până am reușit acum 2-3 luni să iau terenul de sub culă de la proprietari și nu a interesat pe nimeni. Știa toată lumea acest obiectiv și nimeni nu m-a întrebat nimic”, a declarat Sorin Bucurescu, primarul din Slivilești.

O altă culă care ar putea fi salvată se află în comuna Glovova. Autoritățile de aici au făcut documentația, fără să ceară sprijinul ministrului gorjean. ”Noi am depus proiect pentru că nu puteam rata o asemenea oportunitate. Nu mi-am permis să iau legătura cu domnul Dan Vâlceanu, dar mă gândesc la faptul că, fiind din Gorj, nu va ignora acest proiect. Eu sper că fiind în PNL ne va ajuta în vreun fel. Eu cred că avem toate șansele să obținem acest proiect în valoare de 1.000.000 de euro pentru Cula Glogovenilor”, a declarat Gheorghe Alpredi.

Din cele 12 rute pentru care Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene acordă finanțare, în județul Gorj ar putea ajunge finanțări pe Ruta culelor, Ruta bisericilor din lemn, Ruta castrelor romane, precum și pe Traseul gastronomiei tradiționale românești.

Vizualizări: 2,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: