Căldărușe: Cea mai afectată termocentrală va fi cea de la Turceni

O termocentrală din cadrul Complexului Energetic Oltenia va rămâne fără jumătate din angajați după ce va intra în vigoare legea privind pensionarea anticipată la vârsta de 52 de ani. Este vorba despre Termocentrala Turceni. 

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, spune că angajații Termocentralei Turceni au pierdut grupa de muncă, iar asta a dus la o îmbătrânire a forței de muncă.

”Dacă legea va intra în vigoare, numărul de angajați la nivelul Complexului Energetic Oltenia va fi de peste 3.000, fiind vorba despre cei care vor beneficia în primă fază. Cei care au de suferit sunt cei de la Termocentrala Turceni. Ei nu au beneficiat de grupă, iar numărul celor care o să iasă la pensie va fi unul de peste 50%. Nu am un număr exact. Să fie bine, legea să fie aplicată, iar salariații să aibă de beneficiat. Cred că timpul le va rezolva pe toate. Și la Rovinari vor fi  mulți care vor pleca la pensie”, a spus Căldărușe la Radio Infinit.

Sindicalistul mai afirmă faptul că ar trebui făcute anumite norme de aplicare, tocmai pentru ca problema oamenilor să fie rezolvată. ”Cred că legea va fi promulgată. Este important să fie niște norme de aplicare foarte bune, tocmai pentru a rezolva problemele. Am mai văzut reacții diferite, dar eu cred că totul se va rezolva”, a mai spus Căldărușe.

Vizualizări: 6,215

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: