A fost adoptată ordonanța pentru minerii disponibilizați

Premierul Florin Cîțu a anunțat joi că a fost adoptată ordonanța de urgență referitoare la persoanele disponibilizate prin concedieri colective.

„Astăzi am adoptat în ședința de Guvern Ordonanța de Urgență privind modificarea si completarea OUG nr. 69/2019 pentru aplicarea unor măsuri de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare din cadrul operatorilor economici pentru care s-a aprobat acordarea ajutoarelor de stat pentru facilitarea închiderii minelor de cărbune necompetitive în perioada 2019-2024.

Pentru cei de la CEO, CEH, Societatea Națională de Închideri de Mine Valea Jiului S.A. și Compania Națională a Uraniului S.A. ce vor fi disponibilizați am luat măsuri de protecție socială, dublate de măsuri de sprijinire în vederea recalificării sau reconversiei profesionale.

Astfel, toți cei disponibilizați vor beneficia de plăți compensatorii și venituri în completare stabilite diferenţiat până la 24 luni, respectiv 48 de luni. Așa cum am promis nu lăsăm pe nimeni în urmă, dar totodată luăm măsuri pentru viitorul copiilor noștri, pentru a folosi energie curată, fără să afectăm mediul înconjurător”, a anunțat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Programul durează până în 2030 și prin acest act normativ se începe alocarea banilor pentru persoane disponibilizate.

Numărul estimat de persoane disponibilizate până în 2025 este de 9.000.

Vizualizări: 8,912

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: