Căldărușe cere salarii mai mari, plus orele suplimentare

Liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia pun presiune pentru rectificarea bugetului companiei, astfel încât fondul de salarii să crească pentru plata orelor suplimentare. Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, spune că acesta este momentul în care să fie cerută și majorarea salariilor.

Minerii și energeticienii lucrează șapte zile din șapte pentru a asigura necesarul de energie electrică. Administrația a promis că face demersuri pentru suplimentarea fondului de salarii, astfel încât să poată fi plătite orele suplimentare și nu compensate cu zile libere. Sindicalistul Căldărușe spune că trebuie luată în calcul și creșterea salariilor, nu numai plata orelor suplimentare. „Personalul este subdimensionat, oamenii trebuie să facă ore suplimentare. Trebuie să ne gândim la creșterea veniturilor nu numai prin plata orelor suplimentare, ci și prin majorarea salariilor. Avem obligația să ne aplecăm asupra acestei probleme și să o și rezolvăm. Sper ca rectificarea din luna august să rezolve cel puțin o parte din aceste probleme”, a spus Gabriel Căldărușe.

Liderul SMEO spune că acum compania are posibilitatea de a rezolva și problemele legate de asigurarea echipamentelor de muncă,  dar și pentru a face reparațiile la utilaje. „Nu avem voie să punem în pericol siguranța oamenilor. Este clar că cel puțin până la sfârșitul anului situația va fi una bună. Sunt resurse suficiente pentru ca administrația să investească mai mult în aceste cazuri”, a spus Căldărușe.

Vizualizări: 4,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: