Căldăruşe, despre interesele din spatele privatizării CE Oltenia

Preşedintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldăruşe, a declarat că nu crede în listarea la bursă a Complexului Energetic Oltenia, în ciuda faptului că a fost fixat un nou termen, iunie 2019. Căldăruşe spune că termenul nu poate fi respectat, dar va justifica banii deloc puţini pe care îi primesc cei care fac parte din comisiile de privatizare.

Preşedintele SMEO a spus că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru listarea companiei la bursă. „Trebuie să fie trei ani profit, trebuie îndeplinite alte condiţii, cred că nu este o temă reală”, a spus Căldăruşe la TV Sud. Acesta crede că este mai degrabă interesul unora din Ministerul Energiei să ia nişte bani pentru că fac parte din comisiile de privatizare. „Se formează nişte comisii de privatizare, cu oameni din minister, comisii remunerate, s-ar putea să fie nişte interese din astea meschine. Sunt câteva mii de lei pe lună şi nici măcar nu trebuie să ţină vreo şedinţă”, a explicat Căldăruşe.

Liderul sindical susţine că o eventuală listare la bursă ar fi păguboasă la acest moment. „Afacerea ar fi una extrem de păguboasă, impactul social negativ, pentru că s-a întâmplat la toate companiile privatizate. Informaţiile apar pe piaţă în momente bine alese de unii sau de alţii, eu nu cred că se va pune problema listării la bursă”, a spus liderul SMEO, care a adăugat că „de programe, comitete şi comisii nu ducem lipsă”.

Vizualizări: 1,888

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: