Căldăruşe spune că la următoarele concedieri va lupta pentru oameni

Schimbare de discurs a preşedintelui Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO), Gabriel Căldăruşe! Acesta susţine că, dacă la anul vor fi concedieri la CE Oltenia, va lupta „cu adevărat“ pentru evitarea acestora. La 1 iunie, CE Oltenia a concediat 2.000 de oameni, dar atunci anumiţi lideri sindicali au acceptat fără comentarii.

Preşedintele SMEO, Gabriel Căldăruşe, are planuri mari pentru 2016! El şi-a propus să-şi apere membrii de sindicat. El a declarat la TV Sud că, dacă la anul vor fi concedieri, se va lupta cu adevărat pentru oameni. Au fost 2.000 de concedieri la 1 iunie 2015, dar atunci Căldăruşe s-a făcut puţin auzit. Concedierile din iunie au venit după doi ani şi jumătate de promisiuni că nu vor fi daţi oameni afară. Căldăruşe crede că la următoarele concedieri nu vor mai fi măsuri de protecţie.

„Mi-aş dori pentru toţi colegii, inclusiv pentru mine, să avem posibilitatea să plecăm cu doi ani mai devreme şi să avem protecţie socială până la pensie. Dacă la anul cineva va vorbi de restructurare, vă daţi seama că nu ai încotro, decât să trimiţi oamenii care mai au foarte mult până la pensie. Vom face tot ce e posibil şi atunci cu adevărat ne vom bate pentru oameni să nu fie disponibilizaţi pentru că este anormal, este altceva când îi trimiţi cu măsuri de protecţie socială, când mai au puţin până la pensie“, a declarat acesta.

De reamintit că salariaţii CEO au primit maxim 6 salarii compensatorii plus venit de completare, ceea ce înseamnă că în primul an oamenii vor avea circa 2000 de lei pe lună, iar în următorul an aproape 1000 de lei, întrerupându-se ajutorul de şomaj. Pe de altă parte, în anii trecuţi la nivelul companiei se acordau până la 16 salarii compensatorii.      

Despre relaţia cu Ciurel

Căldăruşe şi-a schimbat punctul de vedere şi în ceea ce priveşte conferinţa ONU prin care sunt luate măsuri împotriva ţărilor poluante. „Nu aş mai fi aşa pesimist. Eram acum o lună, două, foarte pesimist. După cât se pare nu vor fi decizii radicale, nu se vor retrage acele certificate pentru că aici era problema, că ar fi dus la o explozie a preţului. Se preconizează că preţul certificatului va fi de 8-9 euro“.

Pe de altă parte, Căldăruşe este acum îngrijorat de lipsa unei strategii energetice, dar şi de eventuala restructurare a CE Oltenia. Nu înţelege cum se poate face restructurare fără strategie, în condiţiile în care conducerea CEO anunţa lansarea licitaţiei pentru angajarea unei firme de consultanţă care să găsească soluţii pentru CEO.

Prin mesajele venite la emisiunea la care era prezent, Căldăruşe era apostrofat pentru relaţia de subordonare pe care o are cu directorul general Laurenţiu Ciurel. El a susţinut că: „E o relaţie corectă, sper să am şi în viitor, şi când va fi director, şi când nu va mai fi director“, adăugând că nu a făcut afaceri cum au făcut alţi lideri sindicali.  

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: