Un nou scandal la Confecţia între conducere şi sindicate

Un nou conflict s-a iscat la Societatea Confecţia SA între patronat şi sindicate. De această dată salariaţii s-au revoltat după ce conducerea unităţii le-a cerut să se prezinte la lucru în data de 30 noiembrie şi 1 decembrie. Sindicaliştii spun că angajaţii nu se vor prezenta la lucru pentru că zilele sunt libere prin lege şi că sunt dispuşi să-şi schimbe opinia doar dacă patronatul va da salariile pe luna aceasta la timp, adică astăzi, 27 noiembrie.

Preşedintele Sindicatului Liber SC Confecţia SA, Cristina Sârbu, spune că salariaţii au fost înştiinţaţi joi, 26 noiembrie, de conducerea unităţii că trebuie să se prezinte la lucru în primele zile ale săptămânii viitoare, adică chiar în zilele libere prevăzute de lege. Sindicalista a spus că salariaţii nu vor să muncească în această zi, chiar dacă vor fi plătiţi suplimentar. "Domnul director ne ia de proști. Și-a chemat staff-ul, ingineri și șefi, să ne anunțe că lucrăm pe 30 noiembrie și pe 1 decembrie. Oamenii ne-au solicitat să nu lucrăm pentru că sunt zile libere, și în al doilea rând pentru că ziua de 27, care este zi de salariu nu se respectă. De salarii nu au bani, în schimb în toată perioada aceasta de insolvență nu au fost capabili să-și facă ordine. Sunt mulți în fabrica aceasta care stau și mănâncă o pâine de pomană. Pentru ei ne cheamă domnul director la serviciu, nu pentru noi. Vineri e zi de salariu și au spus că nu au bani. Noi nu vrem să venim la lucru în zilele libere. Să lucreze cu cei cu care a venit azi să ne spună să lucrăm în zilele libere. Dacă ne dau banii la timp, ne mai gândim", a declarat Cristina Sârbu, liderul  Sindicatului Liber SC Confecția SA.

Sindicalista a mai spus că în prezent compania lucrează numai pentru piața externă și că, și în aceste condiții, salariaților nu le sunt date drepturile salariale la timp. Directorul general al unității, Constantin Racoceanu, nu a putut fi contactat pentru a comenta referitor la acest subiect.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: