Bonusuri pentru 15.000 de salariaţi ai CE Oltenia

Cei peste 15.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Oltenia vor primi în luna decembrie tichete cadou în valoare de 550 de lei. Cei care au copii minori o să primească pentru fiecare dintre ei 100 de lei de Moş Nicolae. Este vorba de circa zece mii de copii. Sindicatele solicită şi redistribuirea economiei la fondul de salarii şi spun că au promisiuni în acest sens de la administraţie.

Sindicaliştii vor afla în şedinţa comisiei mixte din 14 decembrie dacă economia la fondul de salarii va fi distribuită salariaţilor. O parte din sumă ar putea fi dată în decembrie, iar diferenţa anul viitor, a spus preşedintele FNME, Dumitru Pîrvulescu.  Şi cei de la Sindicatul Mine Energie Oltenia (SMEO) spun că bonusul de sărbători va fi suplimentat. "O să cerem domnului director Ciobotărică situaţia pe ultimele 10 luni şi să vedem ce se poate da. Oricum, noi ştim sigur că vor fi mai mari. Garantăm 100% treaba aceasta. Nu pot să spun sigur, dar oricum mai mari", a spus Ilie Blându, lider sindical SMEO pe zona Peşteana. 

Şi liderul de la Lupoaia, Nicolae Bădiţă speră ca salariaţii să beneficieze de nişte bani în plus în luna decembrie.

Şefii CEO promit discuţii serioase pe această temă

Liderii sindicali spun că s-a lucrat mai mult în 2015 urmare a disponibilizărilor şi că tocmai de aceea salariaţii merită un bonus financiar mai mare. Cei din administraţie au dat de înţeles că nu este exclusă o suplimentare a bonusului de sărbători, dar că totul ţine de economia la fondul de salarii. "În cea ce priveşte o eventuală majorare se va avea în vedere acordarea în funcţie de negocierile pe care le avem cu sindicatele, dar şi de situaţiile financiare care vor fi prezentate probabil la 11 luni, de o economie la fondul de salarii care să completeze această sumă de 550 lei. Nu sunt în măsură să mă pronunţ cu privire la cuantumul acestei sume, dar avem în vedere o discuţie extrem de responsabilă şi serioasă cu liderii de sindicat pe această temă", a explicat Ion Ruşeţ, şef în cadrul CE Oltenia. 

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: