Liceu dat în judecată de un elev exmatriculat

Un caz aproape incredibil într-un liceu din judeţul Gorj. Un elev de clasa a XII-a a dat în judecată unitatea de învăţământ, după ce a fost exmatriculat din unitate. Fapta pentru care a fost exmatriculat este una deosebit de gravă, băiatul l-a bătut cu cruzime pe un alt coleg de-al său tot de clasa a XII-a. Violenţa a fost filmată de camerele de supraveghere, înregistrarea fiind principala probă pe care o vor avea profesorii în instanţă. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj spun că măsura exmatriculării este una corectă, pentru că băiatul s-a dovedit a fi extrem de agresiv.

Cristian Miuţ a fost până la finele lunii octombrie elev în an terminal la Liceul Teoretic din Novaci. Acesta a dat de curând liceul în judecată pentru că l-a exmatriculat după ce l-ar fi bătut crunt pe un coleg de-al său. Miuţ se îndreaptă în instanţă atât împotriva Liceului Novaci, cât şi împotriva Consiliului Profesoral. Conducerea unităţii şcolare spune că toată bătaia a fost înregistrată de camerele de supraveghere. ”A fost un elev exmatriculat pentru un scandal, o bătaie. A fost exmatriculat pe 29 octombrie. A făcut o contestaţie la Consiliul Profesoral care i-a respins contestaţia şi urmează procedura firească, el a atacat în instanţă, în contencios administrativ. A fost un act de violenţă, nu e singurul. Era în clasa a XII-a, bătaie bună. Trei elevi au bătut un alt elev, tot de clasa a XII-a. Din cei trei doar el a fost exmatriculat. Fiind un proces pe rol, eu nu pot da mai multe informaţii”, a spus directorul Liceului Teoretic Novaci, Mădălina Popică.

ISJ Gorj: Dacă va câştiga, revine la şcoală

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că a fost vorba de un act de violenţă în şcoală şi că măsurile au fost unele corecte. Purtătorul de cuvânt al ISJ, Georgeta Popescu, spune că bătaia nu a avut un motiv anume, a fost mai degrabă un conflict spontan. ”Nu ştim motivele, dar oricum motive neserioase. Totul a fost filmat de camerele de supraveghere, este dovada comportamentului lor acolo, nu a fost premeditat. Un conflict spontan iar doamna directoare şi Consiliul de Administraţie au decis şi datorită violenţei unor gesturi, cel exmatriculat a fost mai agresiv şi din cauza aceasta s-a luat decizia. Eu susţin măsurile radicale mai ales când sunt motivate şi justificate şi se pot dovedi prin acele imagini pentru a înţelege că sunt nişte limite ale comportamentului”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Din spusele cadrelor didactice, victima nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar bătăuşul nu avea antecedente în acest sens. ”Băiatul nu are antecedente, a fost un comportament surprinzător, dar agresiv. Dacă va câştiga în instanţă, o să revină la şcoală”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. Elevul exmatriculat nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: