Calificare fără emoţii

Pandurii s-au calificat fără probleme în optimile Cupei României după o victorie cu 5 la 0 în fața celor de la Vișina Nouă. Cu Grigoraș în tribună după eliminarea din meciul cu Steaua, gorjenii i-au dedicat fiecare gol lui Cosmin Băcilă pe care îl așteaptă înapoi la echipă cât mai repede.

Pandurii au vrut să câștige meciul din Cupă din două motive. Să ajungă în optimile competiției dar și să-i transmită un mesaj de încurajare colegului lor accidentat grav cu Steaua, Cosmin Băcilă. Gorjenii au ieșit la începutul meciului cu tricouri inscripționate cu mesajul ”Cosmine, fii tare, suntem alături de tine!” și l-au afișat după fiecare gol marcat.

Pandurii – Vișina Nouă                          5-0 (2-0)

Stadion Municipal, Târgu Jiu, spectatori 400.

Pandurii: Mingote – Pleașcă, Rusu, Chiricheș (Rada 62), Vlad – Maxim, Nistor (Brata 53), Cristea – Vranjes, Batin, Stromajer (Grigoraș 53). Antrenor: Dan Moței.

Au marcat: Stromajer (min.6), Batin (<-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />15’, 90’), Vranjes (50’), Grigoraș (75)

Victorie pentru Băcilă

Pentru panduri, meciul cu Vișina Nouă a fost ca un antrenament ușor. Nici nu avea cum să fie altfel, de vreme ce adversarii de ieri veneau din liga a treia. Stromajer și Batin au rezolvat ecuația calificării după doar 15 minute dar gorjenii nu s-au oprit aici. Cu gândul la colegul Băcilă, elevii lui Grigoraș au mai înscris de 3 ori prin Vranjes din penalty, Grigoraș junior și același Batin. Astfel după 5-1 cu Mioveni, Pandurii înscriu pentru al doilea meci consecutiv acasă 5 goluri. Toate cele 5 reușite au fost dedicate lui Băcilă. Și asta după ce gorjenii au avut la îndemână tricouri inscripționate cu un mesaj pentru mijlocașul rupt de Gardoș, tricou pe care l-au arătat de fiecare dată publicului.

Meciul premierelor

Contra micuților de la Vișina Nouă, Grigoraș și-a permis și câteva experimente. Antrenorul a privit meciul din tribună alături de secundul Dinu, ambii eliminați de arbitrul Kovacs la meciul cu Steaua, și de Voiculeț și Pintilii. Pe bancă a stat antrenorul cu portarii, Dan Moței care a ieșit de câteva ori la margine să dea indicații. Maxim a fost pentru prima dată titular de la venirea la Târgu Jiu dar a jucat slab, la fel ca și Călin Cristea, cei doi nepărând deocamdată să aspire la un loc în echipa de bază. Batin în schimb a reușit să scape de eticheta de ”ratangiu” care îl apăsa și a înscris de 2 ori, primele sale reușite în tricoul pandurilor. Ce-i drept a mai irosit și două ocazii monumentale, una cu poarta goală și un luft care a stârnit râsete în tribune, dar să nu-i cerem prea mult din prima. Introdus în repriza a doua, Alex Grigoraș a spart și el gheața cu un gol în minutul 75 și a adus un zâmbet pe fața părintelui său. ”Sperăm să avem noroc și la tragerea la sorți pentru optimi, să avem parte de un adversar accesibil. De asta l-am trimis pe domnul președinte acolo, să aibă noroc. Anul acesta ne interesează și Cupa” a spus principalul din meciul de ieri, Dan Moței.

Vizualizări: 210

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: