Călinoiu a cerut schimbarea managerului privat de la Spitalul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a cerut firmei care asigură managementul privat al Spitalului Judeţean să o înlocuiască din funcţie pe Claudia Manu. Asta din cauza scandalului Laboratorul. Pe de altă parte, Călinoiu spune că nu e deranjat de exodul medicilor din spitalul judeţean, pentru că aceştia activează în continuare în mediul privat.

Eu cred că amândoi trebuie să lase pe altcineva îl locul lor pentru că au avut o problemă acolo, în interior, și nu au știut să o gestioneze. Am avut discuții și cu cei de la firma care asigură managementul privat și le-am transmis punctul meu de vedere și aștept un răspuns. Nu știu dacă sunt condiții pentru a rupe contractul cu ei, dar chiar și așa tot pentru externalizarea managementului aș opta. La laborator am identificat, de asemenea, o persoană care ar putea să preia conducerea și pentru a repune lucrurile în ordine. Oricum, în acest caz adevărul e pe undeva pe la mijloc, așa cum e și în cazul plecării medicilor din spital, că am văzut că se plâng unii de situația aceasta. Pe mine nu mă deranjează că pleacă pentru că merg la privat și le este mai bine și lor și pacienților. Spitalul trebuie să se descurce și să își facă datoria în continuare, atâta tot”, spune Călinoiu.

Raportul ministerului, aşteptat astăzi

Ziariștii nu au mai avut voie vinerea trecută în incinta Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, după ce conducerea unității sanitare și a Ministerului Sănătății a dispus ca nimeni de la presă să nu mai intre nici măcar în curtea spitalului. Măsura a fost luată după ce membrele comisiei de control trimise de Eugen Nicolaescu aici s-au plâns șefului lor de la București că sunt deranjate de jurnaliștii care le agasează cu întrebări despre eventualele nereguli căutate aici. Ca urmare, deși Consiliul Județean, care administrează unitatea sanitară, nu a fost de acord cu o asemenea măsură, ea a fost pusă în practică, cele trei doamne venite de la București putând, astfel, să lucreze în liniște.

Ce au lucrat și ce au descoperit la spital vom vedea azi, când au promis că Ministerul Sănătății va face publice rezultatele controlului de la Târgu Jiu. Până atunci rămâne demnă de consemnat o declarație de vineri a liderului Sanitas Gorj, Valentin Popa, care a făcut public faptul că una dintre membrele comisiei de control era bună prietenă cu managerul privat al spitalului, Nicoleta Manu, lucru care, de altfel, nu este de condamnat. Popa a precizat însă că are îndoieli cu privire la obiectivitatea controlului efectuat la spital, el spunând că a cerut prin colegii săi de la București stoparea activității comisiei trimise la Târgu Jiu. Ministerul Sănătății a spus că nici nu se pune problema, neexistând argumente pentru o astfel de decizie și, ca urmare, comisia de control a lucrat mai departe.

Reamintim că echipa de control a venit joia trecută la Târgu Jiu, după ce, cu nici o zi înainte, Nicoleta Manu declarase că sute de analize medicale fuseseră falsificate anul trecut la laboratorul de analize al spitalului, totul fiind descoperit după un control administrativ dispus de ea. Arătat cu degetul era șeful laboratorului, dr Aurelian Udriștoiu, cel care tocmai o reclamase la Poliție pentru amenințare, acesta plângându-se că i s-a dat de înțeles că dacă nu pleacă din fruntea laboratorului va avea probleme, actuala conducere a spitalului dorind o privatizare a laboratorului de analize. Ulterior, în sprijinul său au sărit medicii din spital, care s-au plâns de condițiile grele în care trebuie să lucreze, dar mai ales de lipsa unui dialog cu managerul unității, la sfârșitul săptămânii trecute, în contextul descris, președintele Ion Călinoiu spunând că Nicoleta Manu ar trebui să își cam facă bagajele. Raportul de azi al Ministerului Sănătății va arăta însă dacă e cazul ca Manu să își strângă catrafusele sau, din contră, să își mai aducă și altele și să se apuce serios de treabă.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: