Primăria Mătăsari caută soluții pentru demolarea blocurilor părăsite

Autoritățile locale din Comuna Mătăsari au planuri mari pentru 2014. Primarul din localitate își dorește ca anul acesta să demoleze toate blocurile aflate în paragină și să le reabiliteze pe cele locuite. Totul depinde însă de situația financiară a administrației publice locale.

Primarul Gheorghe Gașpar își dorește să schimbe imaginea comunei Mătăsari. Dacă până acum s-a ocupat de sistematizări pe verticală pentru amenajarea cartierelor, acum se gândește să scape de blocurile nelocuite, care fac ca imaginea localității să fie una dezolantă. În această situație sunt foarte multe imobile, care ar trebui demolate urgent, numai că acest lucru implică niște costuri greu de suportat de bugetul local al Primăriei Mătăsari. „Ar trebui să demolăm toate blocurile care nu sunt locuite pentru că strică imaginea localității. Efectiv nu ne folosesc la nimic și sunt într-o avansată stare de degradare. Așteptăm să vedem care va fi bugetul pe 2014 ca să luăm o decizie în acest sens și să vedem ce soluții am putea găsi. Deși pare o operațiune foarte simplă, acest lucru implică cheltuieli mari. Am făcut un calcul și am ajuns la concluzia că demolarea unui bloc ne costă cam 80% din ce am cheltui pentru a-l construi. Este foarte mult și nu ne putem permite din buget, dar cum am spus căutăm soluții. Trebui să ne ocupăm și de anveloparea blocurilor locuite”, a precizat Gheorghe Gașpar, primarul din Mătăsari.

Există o firmă care vrea să le demoleze gratuit

Primarul din Mătăsari are mari speranțe că va rezolva problema acestor blocuri, asta pentru că o firmă din țară s-a arătat interesată să demoleze aceste blocuri gratuit. „Noi avem o speranță pentru demolarea blocurilor. O firmă s-a arătat interesată să demoleze blocurile gratuit, dar probabil își scoate cheltuielile din materialele care rezultă în urmă demolării. Noi am aprobat în ședință de consiliu local anul trecut să dăm un bloc acestei firme să-l demoleze, dacă tot nu ne costă nimic. Acum așteptăm să vedem dacă vor veni să facă ce au promis și poate reușim să facem cu toate acest lucru”, a mai spus primarul din Mătăsari.

Vizualizări: 422

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: