Călinoiu, la mâna juriştilor din Prefectură. Urmează verdictul!

Este o chestiune de zile până când juriştii Prefecturii Gorj se vor pronunţa cu privire la încetarea sau nu a mandatului lui Ion Călinoiu la conducerea Consiliului Judeţean Gorj. Agenţia Naţională pentru Integritate a trimis o adresă către Instituţia Prefectului în care îşi spune punctul de vedere, dar acesta nu este foarte clar, astfel că juriştii au nevoie de câteva zile pentru analiză.

Instituţia Prefectului a primit o adresă de la Agenţia Naţională de Integritate, după ce fostul prefect Alin Văcaru a cerut precizări, pentru a afla dacă trebuie sau nu să-i înceteze mandatul preşedintelui CJ Gorj, Ion Călinoiu, pentru incompatibilitate. Potrivit celor de la Prefectură, adresa este analizată de jurişti, pentru că este neclară. „Am primit răspuns la adresa pe care a trimis-o Instituţia Prefectului la Agenţia Naţională de Integritate privind problemele preşedintelui Consiliului Judeţean. Adresa este în analiză la juriştii instituţiei, iar atunci când se va lua o decizie o vom anunţa”, a declarat Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului.
ANI a constatat incompatibilitatea în vara trecută, când s-a aflat că Ion Călinoiu a primit câteva sute de lei pentru participarea la un proiect pe fonduri europene, dar de atunci nimeni nu ia o decizie cu privire la şeful Consiliului Judeţean Gorj.
Ion Călinoiu a contestat în primă fază incompatibilitatea, dar nu a timbrat acţiunea, astfel că a pierdut procesul definitiv pe 17 septembrie. Călinoiu a făcut încă o contestaţie, care este şi acum pe rol, dar multe voci spun că prima sentinţă trebuia pusă în executare.

Vizualizări: 3,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: