Băleşti: Investiţii de anvergură pentru cetăţenii din Ceauru

Investiţiile care au fost demarate pentru cetăţenii satului Ceauru din comuna Băleşti şi care nu au fost finalizate vor fi continuate anul acesta, anunță autorităţile locale. Este vorba de continuarea lucrărilor de realizare a sistemului de canalizare, care vor fi reluate din această primăvară. Autorităţile locale dau garanţii că, până la sfârşitul anului, va fi finalizate inclusiv staţia de epurare care va deservi acest sat.

 Este vorba de o investiţie demarată în urmă cu mulți ani, pe fonduri guvernamentale, reţeaua de canalizare a satului Ceauru. Numai că banii au venit greoi, iar lucrările au fost sistate în urmă cu doi ani. Autoritățile locale spun acum că au fost alocate sumele necesare pentru finalizarea investiției și că lucrările vor fi demarate în cel mai scurt timp. "Este vorba de investițiile care s-au derulat şi nu s-au terminat lucrările. Este vorba de canalizare apă menajeră în satul Ceauru, care nu este prinsă pe Măsura 322 şi nu face parte din proiectul integrat, dar se continuă lucrările. În momentul de faţă, se negociază staţia de epurare, s-au făcut oferte, să vedem la ce preţ putem să o achiziţionăm, nu noi, constructorul. Trebuie găsită, cu acceptul proiectantului, una mai performantă. Constructorul mai are de realizat şi o lungime de vreo 500 metri de reţea de canalizare, deci tubulatura. Am primit banii de la Guvern, avem 1.9 milioane de lei pentru definitivarea acestui proiect. Se va definitiva, zic eu, până la sfârşitul anului", a declarat Aristică Paicu, primarul comunei Băleşti.

După finalizarea lucrărilor la reţea şi la staţia de epurare fiecare gospodărie va putea să-și facă racordul la sistemul de canalizare.

 Rigole de preluare a apelor

Autorităţile locale din Bălești au realizat un proiect care vizează tot satul Ceauru. Este vorba de o investiție pentru care primăria va încerca să obțină finanţare din fonduri europene pentru realizarea de rigole de-o parte și de cealaltă a drumurilor din sat. Proiectul precede și turnarea unui strat de asfalt peste cel existent. "Este un sat cu circa 2000 de locuitori, cel mai populat din comună. Am demarat un proiect să preluăm apele pluviale. Proiectul prevede şanţuri betonate, iar ca să fie eligibil, criteriile prevăd să se mai toarne un strat de asfalt între cele două rigole. Proiectul este lucrat și vrem să-l depunem pentru finanţare din fonduri europene până în vară", a explicat primarul comunei Băleşti.   

Autoritățile locale şi-au propus să obţină finanțare europeană și pentru asfaltarea unui drum de luncă pe o distanţă cuprinsă între 6 și 9 km. Din cei 32 de km drumuri comunale din Băleşti, mai sunt de asfaltat 4 km în satul Găvănești, investiţie prinsă în proiectul integrat pe fonduri europene în valoare de 2.5 milioane de euro. 

Galerie foto


Vizualizări: 2,841

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: