„Cămătarul” Habitu îşi aşteaptă verdictul

Primul gorjean acuzat oficial, printre altele, că a dat bani cu camătă, nu doar că l-a şantajat şi ameninţat pe cel căruia îi împrumutase sume mari de bani, aşteaptă ca magistraţii să dea un verdict în dosarul în care mai este acuzat şi de spălare de bani, dar şi de evaziune fiscală.

Dintre toate infracţiunile pe care i le-au pus în cârcă anchetatorii, Alexandru Doru Şerban (Habitu) a recunoscut-o doar pe ultima. El a menţionat ieri în faţa judecătorului Remus Ionescu că a şi plătit suma pentru care era acuzat că nu a dat-o statului, circa 350.000 de lei, prin firma al cărei administrator a fost. Restul acuzaţiilor Habitu nu le recunoaşte, spunând că nu a făcut faptele pe care spun anchetatorii că le-a comis.

Şerban a fost trimis în judecată pentru că i-ar fi dat bani cu camătă omului de afaceri Dan Radu Floarea, bani pe care i-ar fi luat înapoi cu dobânzi foarte mari, pe care, în cele din urmă, afaceristul nu le-a mai putut achita, motiv pentru care a şi formulat un autodenunţ la Parchet. Habitu este acuzat că, atunci când a fost nemulţumit de banii primiţi înapoi, a trecut la ameninţări şi şantaj, lucru pe care, de asemenea, nu-l recunoaşte. El spune că, de fapt, i-a dat lui Floarea bani cu împrumut în virtutea relaţiei de prietenie dintre cei doi, după care omul de faceri nu i-a mai restituit sumele luate în timp.

La ultimul termen de ieri din acest proces, înainte ca să fie dat un verdict al instanţei, a fost audiat un şofer la lui Floarea, Iulian Popescu, unul dintre „cărăuşii” care ducea la Habitu acasă ratele la împrumuturile ce fac obiectul anchetei. Şoferul respectiv a povestit cum ducea banii, fără să ştie ce reprezintă aceştia şi, pe parcursul declaraţiei, nu a avut cuvinte rele la adresa lui Şerban, fiind întrebat în mod expres dacă cineva i-a influenţat declaraţia, lucru negat de acesta. Verdictul pe care instanţa îl va da nu este unul definitiv, Habitu având posibilitatea să-l conteste în cazul în care va fi găsit vinovat şi condamnat. La fel şi Parchetul poate să ceară ulterior o pedeapsă mai mare pentru inculpat, Curtea de Apel Craiova şi Înalta Curte de Casaţie fiind instanţele pe la care dosarul trebuie să mai treacă pentru ca sentinţa să rămână definitivă.

Vizualizări: 202

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: