A vrut să sară-n aer cu bloc cu tot!

Supărare mare pentru un bărbat de 55 de ani din municipiul Târgu Jiu, care ieri a ameninţat că va arunca în aer blocul în care şi-a trăit viaţa, o parte din vecinii săi fiind evacuaţi de urgenţă, tocmai pentru ca problema să nu se complice şi mai mult. Dumitru Pascu a lucrat în construcţii în perioada în care locurile de muncă nu erau o problemă, de câţiva ani el fiind şomer.

Domiciliat pe strada Constructorilor, ironia sorţii, la parterul unui bloc cu patru etaje, acesta a sunat la 112 şi i-a spus dispecerului că lasă gazele pornite la aragaz şi aruncă imobilul în aer doar pentru că s-a săturat de viaţă.

A urmat mobilizarea exemplară a pompierilor şi poliţiştilor, care au venit la faţa locului în cel mai rapid timp cu putinţă, un echipaj SMURD fiind pregătit să acorde îngrijirile medicale oricui ar fi avut nevoie de ele. Oamenii legii au reuşit să poarte un dialog cu Pascu şi, astfel, au intrat în apartamentul acestuia, imobilizându-l şi scoţându-l din apartament înainte de a aprinde vreun bec sau vreo brichetă. Angajaţi ai distribuitorului de gaze au venit şi ei de urgenţă la blocul respectiv şi au oprit alimentarea cu gaze a clădirii, dar şi alimentarea cu energie electrică, mai ales că pe casa scării se simţea deja mirosul de gaze.

A gajat cu casa lui creditul unui amic

Dumitru Pascu a fost dus la maşina echipajului SMURD, fiind mai mult târât de poliţişti decât să meargă de bună voie. Bărbatul a povestit că nu mai vrea să trăiască întrucât a ajuns să aibă datorii la bănci de 7 miliarde de lei vechi, bani pe care nici el nici copiii săi nu-i vor achita vreodată. Banii nu i-a luat însă el sau copiii săi, ci o cunoştinţă pentru care a acceptat să pună gaj apartamentele în care locuieşte el şi copii. Persoana care a luat banii, condamnată recent de Tribunalul Gorj pentru că ar fi păgubit şi o bancă din oraş cu circa 50.000 de euro, dacă informaţiile furnizate de vecini sunt corecte, avea farmacii în Târgu Jiu, iar afacerea a falimentat, Pascu devenind bun de plată pentru creditele pe care le-a gajat.

Bărbatul a fost transportat în cele din urmă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Târgu Jiu, fiind dus şi la secţia Psihiatrie. Poliţiştii i-au dat şi ei o amendă de 500 de lei pentru alertarea nejustificată a autorităţilor prin intermediului numărului unic de urgenţă 112. După finalizarea intervenţiei, locatarii din bloc s-au întors în apartamentele lor, fiind reluată şi alimentarea cu gaze şi energie, multora nevenindu-le să creadă că vecinul lor a recurs la un astfel de gest.

Soţia lui Pascu a menţionat însă că bărbatul său este „un beţiv”, ea spunând că pe fondul consumului de alcool s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Femeia era plecată la muncă atunci când a fost anunţată de autorităţi despre ce se întâmplă acasă, ea precizând că singură nu ar fi putut să-l împiedice pe Pascu să-şi ducă planurile sinucigaşe la îndeplinire.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: