Prostituată minoră cu proxenet adolescent

La vârsta la care alte fete încă nu s-au despărţit de păpuşi, o minoră din Padeş a devenit, probabil, cea mai tânără prostituată din judeţ, culmea fiind că la cei 13 ani ai săi aceasta avea şi un proxenet care s-o plaseze la potenţialii clienţi. Individul este şi el un minor, un tânăr de 17 ani din Tismana, acesta profitând că, acasă, fata era crescută doar de mama sa. Nici lui şi nici ei nu le-a plăcut cartea, ambii abandonând cursurile şi perfecţionându-se în tehnici de a obţine bani cât mai repede şi uşor cu putinţă.

Totul s-a întâmplat fără ca mama minorei să bănuiască ceva, duminică femeia ducându-se la Poliţie să anunţe că fata sa a dispărut de la domiciliu, după ce nu mai trecuse pe acasă de câteva zile. Oamenii legii au deschis o anchetă şi în câteva ore au descoperit-o pe minoră tocmai pe la Tămăşeşti. Conform procedurilor, aceasta a fost întrebată pe unde a fost şi ce a făcut, dar, mai ales, dacă a fost victima vreunui abuz sexual sau a vreunor fapte violente. Ce le-a fost dat apoi poliţiştilor să audă părea de neimaginat, minora scăpând câteva vorbe despre cum s-a prostituat nu de ieri, de ailaltă ieri, ci din vara anului trecut.

Fata va fi consiliată, băiatul a ajuns în arest

Oamenii legii au stabilit faptul că fata, în perioada februarie-martie 2013, a fost determinată sa practice prostituţia de către minorul în vârstă de 17 ani.

Fata nu mai ştia exact numărul clienţilor, dar ştia cine îi găsea pe aceştia şi cine o plasa în braţele acestora. Tânărul de 17 ani din Tismana a fost reţinut imediat, el negând că ar avea vreo treabă cu aşa ceva.

Poliţiștii au ajuns la concluzia că minorul făcea în felul acesta rost de bani. „Urmare a probatoriului administrat, suspectul a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore și a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Jiu, cu propunerea de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism”, a precizat Romina Dochian, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Tatăl proxenetului a declarat ieri că el munceşte suficient încât băiatul să aibă bani şi să nu fie nevoit să facă astfel de fapte. Cu toate acestea, o instanţă de judecată a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 19 zile, suspectul fiind acuzat de proxenetism. Victima faptelor sale, minora de 13 ani, a fost inclusă într-un program de consiliere al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Gorj, inspectorii urmând să decidă şi dacă se impune sau nu decăderea din drepturile părinteşti a mamei acesteia.

Vizualizări: 457

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: