Camelia Lătăreţu: „Mi s-au pus numeroase piedici din cauza numelui!”

Camelia Lătăreţu ţine de mai mulţi ani evidenţa actelor de la Poliţia Locală din Târgu Jiu. Munca de secretar se împleteşte foarte bine cu muzica, în opinia sa. Camelia provine dintr-o cunoscută familie de lăutari din Gorj, fiind fiica lui Vasile şi a Elenei Tapotă-Lătăreţu. Însă din cauza numelui Lătăreţu i s-au pus în viaţă numeroase piedici.

Camelia s-a născut într-o familie în care muzica se află la loc de cinste şi se poate spune că prin alianţă este rudă cu Maria Lătăreţu. Sora sa Mirela este pasionată de jazz, fratele Ciprian îndrăgeşte vioara, iar mama este textierul familiei. Camelia a terminat Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu”, secţia canto popular la clasa profesoarei Ecaterina Socaci. A urmat un colegiu de Institutori- Învăţători în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”, după care a predat un an de zile muzica la Liceul Sportiv din Târgu Jiu.  De trei ani de zile este în slujba Poliţiei Locale, unde şi-a găsit locul deoarece tot timpul i-a plăcut să lucreze cu acte.

Nu a fost primită la preselecţie

Camelia a îndrăgit tot timpul cântecul popular, preferatele sale fiind Maria Lătăreţu, Maria Apostol sau Maria Ciobanu. Unele dintre melodiile acestor mari interprete se află şi în repertoriul său. Însă a purta numele unui mare artist poate atrage de multe ori nedreptăţi din partea organizatorilor de festivaluri. Acest lucru i s-a întâmplat şi Cameliei Lătăreţu, care povesteşte că la festivalurile organizate la Târgu Jiu şi în ţară i s-au pus numeroase piedici din cauza numelui pe care îl poartă.

„Am participat la mai multe olimpiade naţionale în timpul liceului, la Ploieşti, Botoşani, de unde m-am întors tot timpul cu medii mari şi chiar cu premii. Însă la festivalul care are loc la noi la Târgu Jiu în fiecare an, «Maria Lătăreţu», în anii 1998 sau 1999, organizatorii nu m-au lăsat la preselecţie. De atunci nu am mai participat la acest festival”, spune Camelia Lătăreţu. O astfel de situaţie a avut loc în urmă cu câţiva ani, când a participat la preselecţia festivalului –concurs „Folclor la mare căutare”, festival care a avut loc la Mamaia. „Fiind angajata Poliţiei Comunitare am participat la preselecţia concursului «Folclor la mare căutare». Am fost prima care a obţinut preselecţia, dar la concurs nu am mai fost chemată. În rest, toţi din Gorj care au luat preselecţia au fost chemaţi”, spune Camelia.

Nu renunţă la muzică

Dar aceste incidente nu au determinat-o să renunţe la muzică. Împreună cu părinţii, cu fratele şi cu cumnata sa a fost invitată la numeroase emisiuni difuzate de televiziunile centrale, printre care şi „Happy Hour”, realizată de Cătălin Măruţă. „În ciuda acestor lucruri eu nu mă las. Atunci când sunt solicitaţi părinţii mergem şi noi cu drag şi oferim o atmosferă plăcută celor care vor să ne aibă lângă ei”, spune Camelia Lătăreţu. O bucurie în familia lor este reprezentată de nepoţelul său în vârstă de un an şi patru luni. „Sunt fericită că am un nepoţel de un an şi patru luni. El este sufletul nostru şi sperăm să cânte şi el”, mai menţionează Camelia.

Vizualizări: 344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: