Camerele video din saloanele spitalului vor fi date jos

Managerul spitalului Covid din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, ia în calcul să dea jos camerele de luat vederi din saloane, după ce unii pacienți s-au plâns că au fost monitorizați video 24 de ore din 24. Târziu susține că intenția a fost una bună, aceea ca personalul medical să vadă în orice moment care este starea pacienților. Acesta a precizat că nu i-a comunicat nicio instituție a statului că este ilegală supravegherea video în salon.

"Am discutat cu șefii de secții și luăm în calcul să le dăm jos în următoarele zile", a spus Târziu la Radio Infinit. Pentru a intra la pacienții infectați cu noul coronavirus, medicii și asistentele trebuie să se echipeze cu combinezoane și măști de protecție, astfel că a fost mai simplu să se țină legătura video cu pacienții. În alte spitale însă asta s-a făcut prin apel telefonic, nu prin supraveghere video.

O altă problemă a fost legată de faptul că au fost puse zăvoare la ușile saloanelor. Managerul Târziu a spus că pacienții au fost puși în saloane în funcție de data internării, neprecizând clar dacă nu exista altă soluție pentru ținerea pacienților în salon.

Constantin Târziu s-a plâns la postul de radio de felul în care arată saloanele și băile, mai ales la Pediatrie, după externarea unor pacienți. Întrebat dacă au fost vandalizate, Târziu a spus: "cam așa ceva". (A.A.)

Vizualizări: 2,096

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: