Deschiderea spitalului din Târgu Cărbunești pentru pacienții non-Covid, amânată

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivelul județului Gorj a crescut în ultima perioadă. Pacienții au fost internați în spitalul Covid din Târgu Cărbunești. Astfel, unitatea spitalicească amână decizia de a trata și pacienți non-Covid.

Începând cu data de 1 iulie 2020, activitatea în spitalul din Târgu Cărbunești trebuia să revină la normal, însă acest lucru ar putea fi amânat. Directorul unității medicale, Constantin Târziu, spune că luni au ajuns în spital 7 persoane, ceea ce înseamnă că numărul internărilor este în creștere.

”După ce ne făcusem anumite planuri să redăm adevărata activitate a spitalului după data de 1 iulie, lucrurile s-au mai schimbat. De exemplu, vineri s-au internat 5 noi pozitivi, duminică un caz, iar astăzi au fost 7 persoane care s-au internat. Dacă până zilele trecute începusem să remodernizăm și să ne pregătim pentru pacienții non-Covid, care preconizam că vor veni după 1 iulie, acum avem niște semne de întrebare. Numărul îmbolnăvirilor crește și nu știm exact ce să facem și cum să facem”, a spus managerul Spitalului din Târgu Cărbunești, Constantin Târziu, la radio Infinit.

Activitatea spitalului se poate relua doar în cazul în care sunt realizate circuite separate.
”Noi am împărțit lucrurile de așa natură ca totul să iasă foarte bine. Am alocat pavilioane pentru pacienții Covid. Celelalte pavilioane: Medicină Internă, Cardiologie, Pneumologie și Neurologie le-am eliberat pentru a mai primi pacienți pozitivi. La Secția Psihiatrie, astăzi ne-a sosit un pacient. Sperăm să nu mai existe nevoia de a aloca și alte secții acestor persoane confirmate cu coronavirus”, a mai spus Constantin Târziu.

Vizualizări: 2,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: