Pacienții din Târgu Cărbunești, închiși cu zăvor și supravegheați video

Închiși cu zăvoare și monitorizați cu camere de supraveghere în salon. Așa este situația în Spitalul Covid din Târgu Cărbunești. Pacienții infectați cu noul coronavirus ce sunt internați în această unitate medicală s-au plâns de anumite condiții, conform unor dezvăluiri făcute la un post de televiziune din Târgu Jiu.

Persoanele care s-au infectat cu acest virus și sunt internate în Spitalul din Târgu Cărbunești reclamă faptul că acele condiții sunt inumane. Pacienții sunt ținuți închiși în saloane cu zăvoare la uși și sunt monitorizați cu camere de supraveghere.

Managerul unității medicale, Constantin Târziu, recunoaște că unii pacienți sunt ținuți închiși. ”În cazul pacienților care sunt internați de 5 sau 7 zile, pentru a nu produce o creștere a epidemiei la fiecare pacient în parte, aceștia sunt blocați în saloane, câte doi. Este vorba de regulă de pacienții care vin în același timp, pentru a avea aceeași epidemie. Am avut și câte un pacient în fiecare salon”, a spus managerul Constantin Târziu, la Tele 3.

În privința camerelor de supraveghere din interiorul saloanelor, Constantin Târziu spune că, în acest mod, pacienții sunt monitorizați mai bine, însă nu știe dacă este legal sau nu.
”Știu că, în anumite secții, pentru supravegherea mai bună a pacienților și pentru a veni în sprijinul lor pentru orice problemă pe care o aveau, medicii o pot observa mai repede. Văd exact situația pacientului din fiecare salon și pat. În momentul în care au fost puse aceste camere, știu ca firma care le-a montat a luat aprobare de la poliție. Nu știu să vă spun 100% dacă este legal sau nu, o să întreb jurista. Știu că s-au făcut niște protocoale în acest sens”, a mai spus Târziu la postul tv.

Vizualizări: 10,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: