Camerunezul cu diplomă de oltean vine la Târgul Meşterilor Populari

Zeci de meşteşugari din diferite zone ale ţării vor expune produse tradiţionale la căsuţele din centrul oraşului. Ajuns la cea de-a VI-a ediţie, Târgul Meşterilor Populari îşi va deschide oficial porţile începând de mâine. Pe lângă meşterii populari români este aşteptat la acest târg şi Marin Collins, meşteşugarul din Camerun care a primit diplomă de oltean în urmă cu câteva ediţii.

Târgul Meşterilor Populari din Oltenia va fi inaugurat mâine, la orele 11.00, în zona centrală. La ediţia din acest an sunt aşteptaţi meşteşugari din Gorj, Dolj, Vâlcea, Mehedinţi, Olt, Alba şi Hunedoara. La căsuţele din centrul oraşului nu vor fi expuse numai produse artizanale româneşti, dar şi obiecte de podoadă şi bijuterii specifice africanilor. Asta datorită meşteşugarului Marin Collins din Camerun care este aşteptat şi anul acesta la Târgul Meşteşugarilor din Oltenia. „Ne aşteptăm la o prezenţă de peste 30 de meşteşugari, dintre care cei mai mulţi vor fi din Gorj. Vrem să-i încurajăm să-şi vândă produsele pentru a-şi continua meşteşugul. Cu toate acestea, l-am invitat la Târgul Meşterilor Populari din Oltenia şi pe Marin Collins din Camerun. Aşa că la căsuţele din centrul municipiului vor fi expuse atât produse tradiţionale româneşti (cusături, ţesături, sculpturi, icoane din lemne şi sticlă), cât şi bijuterii specifice Camerunului”, a declarat Pompiliu Ciolacu.

Târgul Meşterilor Populari din Oltenia este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, care va asigura cazarea gratuită a participanţilor la eveniment.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: