Sală de spectacol ultramodernă la Baia de Fier

Gorjenii din Baia de Fier vor avea până la sfârşitul anului o sală de spectacole ultramodernă. Autorităţile locale au demarat lucrările de extindere şi modernizare a căminului cultural. Proiectul, finanţat de Compania Naţională de Investiţii, prevede şi dotarea cu mobilier, scaunele urmând a fi înlocuite cu fotolii. Primarul Dumitru Turbăceanu intenţionează ca, pe viitor, să amenajeze şi un cinematograf în incinta acestei clădiri.

Primăria Baia de Fier a demarat lucrările de extindere şi modernizare a căminului cultural. Investiţia în valoare de 750.000 de lei constă în amenajarea unor grupuri sanitare interioare, amenajarea unei cabine-vestiar pentru artişti, a biroului directorului, înlocuirea acoperişului, precum şi lucrări de consolidare. „Am primit finanţare prin Compania Naţională de Investiţii pentru proiectul de extindere, modernizare şi dotare a căminului cultural. Este vorba despre suma de 590.000 de lei, la care se adaugă şi cofinanţarea locală de 160.000 de lei. Vrem să avem o sală modernă, strict pentru spectacole. Îmi doresc să punem mochetă în loc de parchet şi fotolii în loc de scaune. Nu vom amenaja o sală de spectacole pentru 2-3-5 ani, ci pentru totdeauna”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier. Acesta a mai precizat că nu se va pune problema închirierii sălii pentru nunţi sau alte evenimente. „Ştiu că se practică ideea de a închiria căminul cultural pentru nunţi, însă la noi nu pune această problemă. Va fi o sală atât pentru spectacolele de 1 şi 8 Martie ori de sfârşit de an ale şcolilor, Balul Bobocilor, cât şi pentru spectacolele Ansamblului Liviu Dafinescu”, a mai precizat primarul Turbăceanu.

INTENŢIE

Edilul local intenţionează ca în incinta căminului cultural să fie amenajat şi un cinematograf. „Pe viitor, intenţionăm achiziţionarea unui sistem audio-video pentru difuzare filme. Cu alte cuvinte, vrem să avem la Baia de Fier nu numai o sală de spectacole modernă, dar şi un cinematograf”, a declarat Dumitru Turbăceanu. Autorităţile locale speră ca sala de spectacole să fie finalizată până la sfârşitul acestui an.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: