Liceele s-au bătut în oferte pentru a atrage absolvenţii de gimnaziu

Absolvenţii claselor a VIII-a şi-au putut face ieri o idee astfel încât să poată decide la ce unitate de învăţământ îşi vor continua studiile. Asta pentru că 15 unităţi liceale din Târgu Jiu şi-au prezentat oferta educaţională în cadrul unui târg organizat la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. Prezenţi nu au fost doar absolvenţii de gimnaziu din municipiu, ci şi cei din localităţile învecinate. Fiecare unitate şcolară şi-a prezentat cum a ştiut mai bine oferta, apelând chiar la mici trucuri cât să capteze atenţia celor prezenţi la acest târg.

Cristina Popescu din Stăneşti este unul dintre absolvenţii clasei a VIII-a care a venit ieri la târgul de ofertă educaţională a liceelor pentru a vedea ce opţiuni are pentru a-şi continua studiile. Ştia deja ce profil vrea să urmeze, aşa că decizia nu a fost una grea. Vrea să urmeze un colegiu din Târgu Jiu care este la mare căutare şi de aceea vrea să se pregătească temeinic. Dacă va reuşi să intre la acest colegiu, va trebui să facă naveta. Cristina spune că nu va fi un impediment şi că important este să-şi urmeze visul.  „Vreau să dau la „Spiru Haret”, la educator-învăţător. O să mă pregătesc destul de bine. Trebuie să alerg 600m, mai trebuie să exersez, la desen, la muzică mai trebuie să repet. Am optat pentru acest liceu pentru că de când mă ştiu am avut o atracţie pentru copii. Dacă nu reuşesc mă ghidez pe altceva. Dacă voi reuşi, voi locui în timpul şcolii la bunica mea, la Băleşti, cât să fiu mai aproape. O să fie un efort, dar merită”, a spus Cristina.

Târgul, aflat la cea de-a  XIV-a ediţie, a fost organizat  de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională. A început în data de 12 mai, însă ieri fiecare liceu tehnologic şi colegiu din municipiul Târgu Jiu şi-a prezentat standul cu principalele profiluri şi calificări pentru care elevii au putut să-şi exprime opţiunea. „Considerăm că în această zi ei pot să decidă asupra viitorului lor profesional. Prezente sunt cele 15 licee din municipiul Târgu Jiu şi cele din judeţ, care au putut să se prezinte iar cele care n-au reuşit au prezentat oferta în cadrul locaţiei unde se află”, a declarat Ion Elena, directorul  Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Gorj.

Scenetă în mijlocul sălii

Pentru a atrage cât mai mulţi aplicanţi spre liceul lor, conducerile unităţilor şcolare au apelat la mici trucuri astfel încât să le capteze atenţia. Spre exemplu, elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu au prezentat o scenetă de teatru chiar în incinta în care a avut loc târgul. „Sunt de la teatru, acum facem câteva exerciţii învăţate la curs. Sunt în clasa a XI-a. Am început cu un exerciţiu numit oglinda. Facem nişte statui, iar mai târziu avem un monolog şi o poezie. Sperăm să atragem cât mai mulţi elevi la liceul nostru. Eu cred că, dacă cineva îşi doreşte să facă asta va veni la noi”, a declarat  Andrada Dobre.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: