Cămin cultural cu bani europeni într-o comună fără drumuri

Căminul cultural din comuna Samarineşti a fost reabilitat cu bani europeni şi este realizat în proporţie de 80%. Valoarea totală a investiţiei este de 90.000 de euro şi a fost finanţată prin AFIR. Este comuna care are un singur kilometru de asfalt, autoritățile locale preferând să facă mai întâi canalizarea.

Primăria din Samarinești a contribuit cu 40.000 de lei la realizarea căminului cultural. "Vreau să vă spun că este o investiţie care trebuia făcută. Am folosit vechiul cămin cultural până când nu s-a mai putut. L-am mai cârpit noi cu bani de la bugetul local, dar fără prea mari rezultate. Nu mai puteam continua aşa", a precizat Marian Ardeiu, consilierul primarului din Samarineşti.

Autorităţile locale din Samarineşti susţin că s-a reuşit şi mărirea căminului cultural, care acum are o capacitate de 200 de persoane. "Am desfiinţat câteva spaţii din interiorul căminului, am scos grupurile sanitare şi centrala în exterior şi am mărit interiorul. Scena este extensibilă şi în felul acesta poate fi adaptată atât pentru evenimente mai mari, dar şi mai mici. Trebuie doar să îl dotăm cu cele necesare şi este pregătit să găzduiască diferite evenimente din comună", a mai spus Marian Ardeiu.

Vizualizări: 2,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: