Cămin de bătrâni într-un fost spital din Gorj

Clădirea în care a funcționat Spitalul din Mătăsari va fi transformată în centru de bătrâni. Anunțul a fost făcut de viceprimarul comunei. Acesta a mai transmis că întreaga clădire va fi predată Consiliului Județean Gorj, care se va ocupa de proiect.

În prezent, acolo funcționează centrul de permanență, dar acesta va fi mutat în altă clădire. Fostul spital din Mătăsari va fi reabilitat de Consiliul Județean. „În fostul spital al localității care a funcționat ca secție a Spitalului Motru, acum mai funcționează doar centrul de permanență. pentru acesta, am reabilitat o clădire mai veche în care o să se mute medicii și fostul spital va fi preluat de Consiliul Județean, care va amenaja un spațiu pentru un cămin de bătrâni”, a declarat Dorin Ionescu, viceprimarul din Mătăsari.

Cerere există. Mulți localnici din Mătăsari, dar și din zonele învecinate au solicitat ajutorul autorităților pentru bătrâni care nu au pe nimeni și au nevoie de sprijin. „S-au demarat deja procedurile. O să mutăm centrul și apoi Consiliul Județean va prelua locația. Tot instituția se va ocupa și de fonduri, de reabilitare, de tot ce ține de reabilitarea clădirii. Chiar sunt cereri pentru a ajuta bătrânii. Sunt și din localitate, sunt și localitățile vecine. Sunt prea puține centre de bătrâni la nivelul județului”, a mai spus viceprimarul din Mătăsari.

Vizualizări: 5,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: