Căminul Cultural din Bărbăteşti, aproape finalizat

Căminul Cultural din Bărbăteşti va deveni funcţional în aproximativ două săptămâni. În momentul de faţă se fac ultimele retuşuri, după ce clădirea a fost amenajată şi extinsă cu o bucătărie, vestiare şi grupuri sanitare. Autorităţile locale spun că sala va putea fi închiriată de către localnici la preţuri simbolice. Primarul Adrian Mangu intenţionează ca, pe viitor, să doteze bucătăria cu o plită, lăzi frigorifice şi veselă.

Căminul Cultural din Bărbăteşti va fi pus la dispoziţia localnicilor chiar de Revelion. Aici se va organiza petrecerea de la cumpăna dintre ani. Potrivit autorităţilor locale, Căminul Cultural va fi închiriat pentru diferite evenimente. „Vom închiria căminul pentru nunţi, botezuri şi pomeni. Vor avea prioritate cetăţenii din comună. Voi propune în Consiliul Local o taxă de închiriere foarte mică, doar pentru acoperirea cheltuielilor. Mi se pare normal să-i ajutăm pe oameni atunci când au în familie un eveniment fericit sau nefericit. Capacitatea sălii este circa 200 de locuri”, a declarat Adrian Mangu, primarul de la Bărbăteşti.

Pentru reabilitarea şi extinderea Căminului Cultural, Consiliului Local a alocat circa 260.000 de lei. „Lucrările sunt pe ultima sută de metri. Căminul a fost renovat şi extins cu o bucătărie, grupuri sanitare şi vestiare. Încălzirea este asigurată de o centrală pe lemne. Întreaga investiţia a fost realizată cu fonduri din bugetul local”, a declarat primarul Mangu.

Autorităţile locale intenţionează ca, pe viitor, să facă achiziţii pentru dotarea bucătăriei căminului cultural. „Ne dorim să achiziţionăm lăzi frigorifice, veselă şi o plită pentru bucătărie. Vrem să asigurăm oamenilor tot ce este necesar pentru ca evenimentele să fie organizate în bune condiţii”, a declarat Adrian Mangu.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: