ISU Gorj a premiat cei mai mici dintre voluntari

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj a premiat vineri voluntarii, elevi de gimnaziu şi liceeni, care au acceptat provocarea lansată în cadrul campaniei naţionale „Vreau Să Fiu Voluntar”. Copiii au realizat spoturi şi pliante cu privire la importanţa voluntarilor în situaţii de urgenţă, iar cele mai bune au fost apreciate de organizatori, care au oferit câştigătorilor premii în bani.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi Asociaţia de Întrajutorare „Sprijin pentru Salvatori”, în colaborare cu OMV Petrom, au organizat vineri Conferinţa „Fii Voluntar - Arată că şi ţie îţi pasă!”. În cadrul evenimentului au fost premiaţi elevii care au încercat prin mesajele lor să conştientizeze cetăţenii de importanţa şi nevoia implicării lor în serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă. „Concursul s-a desfăşurat pe două secţiuni. Elevii de liceu au avut de realizat un spot prin care să-i convingă pe cetăţeni să activeze ca voluntari în situaţii de urgenţă, iar pentru elevii de gimnaziu am lansat provocarea de a realiza pliante prin care să arate cum înţeleg ei, la vârsta lor, conceptul de voluntari. Au fost premiate cele mai bune echipe. Pliantele realizate de copii au fost deja distribuite către cetăţeni în punctele de informare mobilă. Spoturile urmează să fie rulate începând din aceste zile pe posturile de televiziune şi pe panourile publicitare”, a declarat lt.col. Alin Drăgan, coordonator proiect ISU Gorj. Copiii s-au arătat entuziasmaţi de provocarea lansată de ISU şi au spus că vor mai participa şi la concursurile viitoare. „Sub îndrumarea doamnei profesoare Dana Raţ, am realizat desene şi picturi, pe care le-am transmis în format electronic. Alături de imagini ne-am expus gândurile. Am lucrat în echipă şi am reuşit să ne clasăm pe locul al III-lea. Vom mai participa la concursuri de acest gen şi pe viitor, pentru că profesorii noştri ne sprijină în acest sens”, a declarat elevul George Şalavarin, din echipa Şcolii Gimnaziale nr.1 Motru.

PREMII

Primele trei echipe la secţiunea spot au fost pentru Colegiul Tehnic Motru, Colegiul Tehnic „Gheorghe Magheru” şi Colegiul „Ecaterina Teodoroiu”. Cele mai bune pliante au fost realizate de Şcoala Gimnazială Bălăneşti, Şcoala Gimnazială nr.1 Albeni şi Şcoala Gimnazială nr.1 Motru. Toate echipele câştigătoare au primit premii în bani. „La secţiunea spot, echipa de pe locul I a primit 1000 de lei, echipa de pe locul al II-lea 500 de lei, iar echipa de pe locul al III-lea a primit 300 de lei. La secţiunea pliante, premiile au fost de  500, 300 şi 150 de lei”, a declarat lt.col. Alin Drăgan.

Vizualizări: 214

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: