Bătrâna degerată, înmormântată de primăria Rovinari

Silvia Birişi, octogenara din Rovinari găsită de vecini degerată în curte, şi-a dat ultima suflare pe patul de spital la sfârşitul săptămânii trecute. Deşi medicii au reuşit iniţial să o stabilizeze, starea bătrânei s-a înrăutăţit. Femeia nu are rude, drept pentru care autorităţile locale se vor ocupa de înhumare. Trupul neînsufleţit al bătrânei nu a fost încă ridicat de la morga spitalului.

Bătrâna în vârstă de 88 de ani a ajuns miercurea trecută la spital prezentând degerături după ce ore în şir a zăcut în curtea casei din zona Vârţ. Deşi peste noapte a suferit un stop cardio-respirator, medicii au reuşit să o stabilizeze. La câteva zile însă starea bătrânei s-a agravat, dându-şi în cele din urmă ultima suflare. „Persoana respectivă a decedat. În acest moment cadavrul se află depus la morga spitalului, iar Compartimentul de Asistenţă Socială a început deja corespondenţa cu poliţia şi cu primăria Rovinari pe raza căreia era domiciliată persoana, pentru a fi preluată de autorităţile locale”, a spus Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. 

Femeia nu are rude, spun autorităţile locale din Rovinari. În ultimii ani, asistenţii sociali ai primăriei au fost cei care s-au ocupat de bătrână, ducându-i de mâncare şi chiar făcând mici reparaţii prin gospodărie. De înmormântarea bătrânei se va ocupa tot administraţia locală din Rovinari. „Birişi Silvia era în evidenţele noastre ca fiind asistată social. În fiecare zi, colegii mei de la Asistenţă Socială mergeau şi îi duceau de mâncare. Era sub directa noastră supraveghere, nu ştim ce s-a întâmplat atunci când a fost găsită. Nu are rude, nu are pe nimeni. Cei de la Asistenţă Socială se vor ocupa începând de astăzi de întocmirea actelor cu decesul. Primăria îşi asumă întreaga responsabilitate în privinţa înhumării şi a tot ce ţine de pomeni”, a declarat Constantin Podaru, administratorul public al oraşului Rovinari.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: