Magnolia se taie la finalul primăverii sau vara

Magnolia este un arbust pretenţios şi trebuie îngrijit şi pe parcursul verii. Mai întâi arbuştii tineri trebuie tăiaţi la finalul primăverii pentru a le forma o coroană şi pentru a nu creşte foarte înalţi.

Magnolia poate fi tunsă la finalul primăverii sau pe parcursul verii, pentru că se va evita creșterea neuniformă a coroanei și vor fi îndepărtate astfel și părțile uscate. În cazul plantelor tinere, vor fi tăieri ușoare și puține, la final de primăvară, după înflorire dar nu se recomandă tăierea specimenelor mai bătrâne de magnolie, deoarece arbustul se regenerează mai greu pe măsură ce îmbătrânește, în acest fel fiind predispus mai ușor la infecțiile cauzate de tăiere.

Deși este iubitoare de soare, magnoliei nu îi place seceta. Așadar, aceasta se udă săptămânal, iar în lunile toride de vară o dată la trei, patru zile. Și fertilizarea este un proces foarte important, mai ales dacă solul este slab nutritiv. Aceasta are cel mai mult nevoie de fier.

De aceea, este important ca planta să fie fertilizată în primii doi-trei ani de la plantare, primăvara sau vara, folosind materiale organice precum gunoiul de grajd. În sezonul rece, aceasta ar trebui învelită în pânză sau în folie protectoare.

Vizualizări: 1,443

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: