Camioanele și autocarele, interzis în Defileul Jiului. Motivul!

Timp de două săptămâni, autocarele și camioanele vor avea accesul interzis în Defileul Jiului. Restricția va fi impusă pentru ca muncitorii să termine lucrările la noul pod peste Jiu, în apropiere de Mănăstirea Lainici. Cel mai probabil, restricția va fi anunțată în lunile iulie și august.

Perioada exactă în care se vor impune aceste restricții va fi comunicată de oficialii de la Compania de Drumuri.

"Antreprenorul solicită o restricţie de tonaj pe o perioadă de două săptămâni deoarece una dintre rampele podului este în viraj, iar autocarele şi autocamioanele nu se vor mai putea încadra. În perioada respectivă, de două săptămâni, va fi refăcută rampa şi umpluturile şi se va da drumul circulaţiei în totalitate pe noul pod. Va fi o măsură care-i va deranja pe mulţi participanţi la trafic, dar fără această măsură nu se poate finaliza investiţia. Sunt discuţii şi sperăm să găsim cele mai bune soluţii", a spus Cristi Tudor, reprezentantul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.

Noul pod peste Jiu ar trebui să fie finalizat până la finalul verii. „Va începe asfaltarea în zona podului, a drumurilor de legătură. La pod s-a turnat placa de suprabetonare şi încep lucrările de hidroizolaţie, după care urmează turnarea asfaltului. La sfârşitul verii, conform calendarului, vom circula pe pod", a mai declarat Cristi Tudor.

Lucrările la acest pod au început în urmă cu un an. Valoarea investiției este de circa 20 de milioane de lei. Podul în arc, spun drumarii, este primul construit după revoluție pe raza Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova, iar proiectul nu a fost întâmplător. Astfel, se va respecta arhitectura vechilor poduri construite pe Valea Jiului.

Actualul pod este vechi si tocmai pentru ca reprezinta un pericol, în zonă, a fost restrictionat traficul greu. Camioanele mai grele de 30 de tone nu pot traversa podul provizoriu.

Vizualizări: 4,014

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: