Misiune îndeplinită cu ajutorul câinelui de urmă VAS. Un bătrân dispăruse de acasă

Un bărbat de 83 de ani, cunoscut ca având afecțiuni medicale, a revenit acasă teafăr după ce în operațiunea de căutare a fost implicat și câinele de urmă VAS. 

Polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, de către un bărbat din comuna Bălești, despre faptul că tatăl său, de 83 de ani, cunoscut cu afecțiuni medicale, a plecat voluntar de la domiciliu și nu a mai revenit.

De îndată, bărbatul a fost pus în urmărire și au fost constituite echipe mixte de căutare, formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali, care au participat la căutarea acestuia.

La căutări a participat și VAS, câinele de prelucrare urme de miros uman împreună cu agentul șef de poliție - Băleanu Eugen din cadrul Serviciului Criminalistic, reușind să îl identifice la scurt timp de la sesizare pe bătrân.

”Acesta se afla la o distanță de 2,5 kilometri de locuință, într-o zonă cu vegetație densă situată în Lunca Ceaurului, nefiind victima sau autorul vreunei infracțiuni, fiind ulterior încredințat familiei.

Încă o dată, Vas, împreună cu instructorul său, agent șef de poliție - Băleanu Eugen, au răspuns prezent apelul făcut de cetățeni, demonstrând că munca în echipă întotdeauna va da rezultate”, transmite IPJ Gorj.

Galerie foto



Vizualizări: 756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: