Campania „Controlează-ţi Diabetul”, la Târgu Jiu

Societatea Română de Diabet, Nutriție şi Boli Metabolice în parteneriat cu Centrul de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Târgu-Jiu organizeazăcea de-a VIII-a ediţie aCampaniei Naţionale „Controlează-ţi Diabetul”, în perioada 18-19 aprilie, la Târgu-Jiu.

Manifestările organizate în cadrul Campaniei Nationale „Controlează-ţi Diabetul” au ca principal scop informarea şi educarea cu privire la importanţa prevenţiei diabetului şi cunoaşterea factorilor de risc, care determină apariţia bolii, precum și îmbunătăţirea vieţii persoanelor cu diabet.

Conform Studiului Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), România se situează printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa (11,6%), cap de listă fiind Turcia (14,85%). Astfel, numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani, care suferă de această afecțiune este de aproximativ 2 000 000 de persoane.

Regiunea Sud Vest, din care face parte şi judeţul Gorj, se află pe locul 4 în topul regiunilor cu cele mai multe persoane cu diabet din România (12,1%).

„Statisticile îngrijorătoare cu privire la persoanele diagnosticate cu diabet, ne fac pe noi, medicii de specialitate, să continuăm cu şi mai multă fervoare Campania Naţională „Controlează-ţi Diabetul” începută în anul 2011. Dorim, în primul rând, sa îi facem pe oameni să conştientizeze faptul că această boală poate fi prevenită printr-o serie de acţiuni la îndemâna fiecăruia, dorim să îi determinăm să îşi facă anual analizele de rutină, prin care pot depista boala în faza incipientă şi, nu în ultimul rând, dorim ca pacientii diagnosticaţi cu diabet să ştie că nu luptă singuri, ci depunem eforturi concrete pentru a găsi noi metode de a ţine sub control această afecţiune” a declarat Prof. univ. dr. Maria Moţa, preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: