Exploatau piatră la Rânca fără autorizație

O patrulă de jandarmi montani din cadrul Postului Montan Rânca, aflată în serviciu de asigurare a ordinii publice în zona turistică Rânca, a depistat în punctul Piatra Ciorii, situat în apropierea DN 67C, un număr de patru persoane care exploatau piatră de placat (rocă) dintr-un loc stâncos, utilizând mai multe unelte de spart piatră (ciocane, răngi metalice, lopeţi, roabă).

La solicitarea patrulei de jandarmi de a prezenta autorizaţia de exploatare a pietrei sau un document pe baza căruia aceştia extrăgeau piatra, persoanele depistate au declarat că nu posedă astfel de documente. 

Astfel, în urma verificărilor efectuate, au fost identificaţi numiţii M.M., de 41 ani, M.C., de 37 ani, M.M., de 35 ani şi S.M.V., de 47 ani, toţi cu domiciliul în oraşul Novaci, judeţul Gorj. 

La faţa locului au fost solicitaţi şi lucrători din cadrul Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale, care au acordat sprijin agenţilor constatatori pentru întocmirea documentelor specifice. 

Actele întocmite şi uneltele utilizate la extragerea pietrei de placat, au fost predate pe bază de proces–verbal Poliţiei oraşului Novaci.

Persoanelor depistate le-au fost întocmite actele de constatare privind infracţiunea de „executarea de activităţi miniere fără permis sau licenţă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 57, pct. 2 din Legea 85/2003.

Sursa: Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: