Campanie de recrutare în şcolile militare

Ministerul Apărării Naţionale, prin Biroul informare-recrutare al Centrului Militar Judeţean Gorj, continuă activitatea de recrutare a tinerilor care doresc să urmeze cursurile unei instituţii de învăţământ postliceal. Se primesc candidaţi, băieţi şi fete, care au absolvit învăţământul liceal cu diplomă de bacalaureat sau sunt elevi în anul terminal.

Potenţialii candidaţi trebuie să aibă vârsta de cel mult 30 de ani (pentru maiştrii militari) şi 35 de ani (pentru subofiţeri), împliniţi în anul organizării concursului de admitere.

Pentru anul de învăţământ 2018/2019, Ministerul Apărării Naţionale scoate la concurs următoarele locuri:

* Școala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” din Piteşti - 650 locuri, din care 323 pentru maiştrii militari şi 327 pentru subofiţeri;

* Școala Militară de Maiştrii Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” din Boboc - 291 locuri, din care 226 pentru maiştrii militari şi 65 pentru subofiţeri;

* Școala Militară de Maiştrii Militari a Forţelor Navale „Amiral I. Murgescu” din Constanţa - 110 locuri.

Învăţământul militar este învăţământ de stat, gratuit, parte integrantă a sistemului naţional de învăţământ.

Detalii referitoare la criteriile generale şi specifice de recrutare, conţinutul dosarului de candidat, examinarea medicală, probele de selecţie şi de admitere se pot obţine la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului militar judeţean Gorj, situat în Târgu Jiu, strada Parâng nr. 1, luni, miercuri, joi şi vineri între orele 08.00-16.30 şi marţi între orele 08.00-18.30 sau la numărul de telefon 0253/215.563.

Termenul de definitivare a dosarului de candidat, la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Gorj este până la data de 02.05.2018.

Detalii se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro. sau www.recrutare.mapn.ro.

Vizualizări: 573

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: